Novosti
FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

Sufinanciranje obnove četiriju zgrada u Vukovaru
Objavljeno 27. svibnja, 2016.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nastavlja sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada te će s predviđenih 50 milijuna kuna sufinancirati obnovu 63 višestambene zgrade. Najviše zgrada čiju će obnovu sufinancirati Fond je u Rijeci, njih 14, a u Lipiku će se obnavljati 11 zgrada, po osam u Zagrebu i Splitu, u Vukovaru četiri, Petrinji tri, doznaje Hina u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Riječ je o rezultatima natječaja energetske obnove višestambenih zgrada koji je bio objavljen krajem rujna prošle godine. “S obzirom na to da su planirana sredstva ograničena, prihvatili smo sufinanciranje obnove 63 zgrade, čiji projekti će ostvariti najveće uštede energije”, istaknuo je nakon objavljivanja rezultata natječaja v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ljubomir Majdandžić. Projekti su ukupno vrijedni 99,2 milijuna kuna, od kojih će Fond osigurati 49,7 milijuna kuna nepovratnih sredstava.

“Energetske uštede koje se prosječno ostvaruju u projektima obnove zgrada kreću se oko 60 posto pa će građani moći računati na značajno manje račune za grijanje i veću udobnost stanovanja. Nije zanemariv ni utjecaj koji ti projekti imaju na hrvatsko gospodarstvo otvaranjem novih radnih mjesta te na smanjenje emisija stakleničkih plinova”, istaknuo je Majdandžić.

Također je najavio da će u srpnju biti raspisan novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada, a nakon toga i natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća.(H)

Najčitanije iz rubrike