Novosti
NASTAVIO KORISTITI VOZILO

MUP i dalje šuti zašto je Dominić zadržao službeni terenac
Objavljeno 17. svibnja, 2016.

Ni u ponedjeljak još uvijek nije bilo službenog odgovora na pitanje zašto je bivši ravnatelj policije Vlado Dominić zadržao službeno vozilo i nakon što više od mjesec dana ne obnaša tu funkciju.

Podsjetimo, taj se problem otvorio prošloga tjedna, kada je pukla velika grana sa stabla i pala na taj luksuzni terenac u dvorištu MUP-a u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, pri čemu je znatno oštetila krov i stakla. Vozilo je završilo na servisu pa se doznalo da Dominić i dalje vozi službenu Hondu CR-V, američku donaciju hrvatskoj graničnoj policiji. Da nije bilo te nezgode, javnost bi za tu informaciju ostala uskraćena. Dominić je inače smijenjen sa svoje funkcije prije nešto više od mjesec dana, u okviru niza policijskih smjena nakon velike pljačke u zgradi zagrebačke policije. Time je izgubio pravo i na službeno vozilo. Paradoks je što je upravo pravo na službeno vozilo ministar Vlaho Orepić oduzeo 50-ak visokopozicioniranih djelatnika MUP-a i time se pohvalio u javnosti nedugo nakon stupanja na tu funkciju. U jednim dnevnim novinama objavljeno je da je ministar Orepić na pitanje o tome rekao da je Dominić auto koristio “prema potrebi službe”. Koliko su točna nagađanja da je Dominić taj službeni automobil navodno dobio na stalno korištenje u iduće dvije godine, još ne možemo potvrditi, jer još uvijek nema službenog odgovora iz MUP-a.

Objašnjenje je u tom slučaju zatražio i Sindikat policijskih službenika. U njihovom priopćenju, koje potpisuje predsjednik toga sindikata Mario Puškarić, postavlja se pitanje kada će prestati praksa bahate uporabe službenih vozila na teret poreznih obveznika te zašto u sva službena vozila nije uveden sustav za praćenje. Kako nam je u ponedjeljak rekao sam Puškarić, iz MUP-a još nije dobio nikakav odgovor zašto je Dominić, sada na radnome mjestu voditelja projekta, zaslužio službeni automobil.I.Bošnjak