Sport
FRANE VITAIĆ POSTAO PRVI STRIJELAC DRUGE LIGE

Ne pratim listu strijelaca,
time nisam uopće opterećen
Objavljeno 4. svibnja, 2016.

Na kraju ove sezone u Vinkovcima bi se moglo dvostruko slaviti. Ako u posljednja tri kola Cibalia ostvari tri pobjede i direktno se plasira u Prvu ligu, bit će sigurno veliko slavlje, ali Cibalia bi na kraju sezone mogla imati i najboljeg strijelca lige, što bi upotpunilo sliku.

Frane Vitaić je protiv Dugopolja dva puta pogađao mrežu domaćeg vratara i s ta dva pogotka došao je do brojke 14 ove sezone, s čime je izbio na čelnu poziciju najboljih strijelaca. Vitaić ipak dugopoljsku priču arhivira pričom koja nikako nije mogla pokazati kako će završiti hepiendom.

- Zaista nismo dobro počeli utakmicu. Probleme smo imali prije početka. Zadržali smo se na granici, kasnili smo... Znam da smo još jednom pokazali kako je Cibalia momčad s karakterom, momčad koja se vraća i iz teških situacija. Od svega mi je najdraže što smo odigrali toliko zrelo da nam pobjeda nije mogla izmaknuti. Osobno mogu reći da sam i sam odigrao najbolju utakmicu ove sezone. Poticao sam suigrače da izdržimo, da možemo, naglašavao sam kako imamo kvalitetu i uspjeli smo. Drago mi je još zbog nečega. Znamo svi da je teška situacija u klubu, da nema plaća, ali su se dečki ipak izdignuli iznad svega i odigrali maksimalno požrtvovno, a sve je moglo otići u drugom smjeru. Ovo je momčad koja zavređuje da se stane iza nje i maksimalno podrži - rekao je Vitaić, trenutno s 14 pogodaka vodeći strijelac lige.

Dva pogotka manje postigao je nekadašnji igrač Cibalije, a sada Segeste Igor Prijić. Tko će na kraju slaviti titulu najboljeg strijelca?

- Nisam pratio tko kako stoji na ljestvici strijelaca, igrači su mi nekoliko puta pojašnjavali situaciju, ali zaista nisam time opterećen. Na prvom mjestu mi je da sa suigračima uspijemo ostvariti željeni cilj, a ako budem u konačnici prvi strijelac lige, neću lagati, bilo bi to dvostruko slavlje. Zaista bih volio da tako bude. Mogu samo još reći da žalim za prilikama koje sam imao, a nisam realizirao, a imao sam ih zaista dosta.

Govoreći o Vitaiću nakon utakmice u Dugopolju trener Cibalije Stanko Mršić izjavio je kako dobro poznaje Vitaića i koliko ulaže u sebe pa bi bila prava šteta da mu se to na neki način ne vrati. Velike pohvale od trenera gode?

- Jasno da gode. Zahvalio bih treneru Mršiću na toj izjavi, ali i našem bivšem treneru Bojku. Obojica su mi dala slobodu u igri i ja im na najbolji mogući način uzvraćam. Žao mi je što neki treneri nisu to uvidjeli, pa nisam tako kvalitetno igrao pod njihovim vodstvom. Pun sam vjere u sebe, jer vjera me je vodila i kada mi je bilo najteže, jer jako puno bi se igrača na mojem mjestu ostavilo i potražilo neki drugi posao.

Tri kola do kraja sezone Cibalia ima dva boda zaostatka za Šibenikom. S tri pobjede Cibalia je ponovo prvoligaš. Odlučujete sami o svojoj sudbini?

- Kada je Šibenik imao prednost 11 bodova, vjerovao sam u nas da ćemo doći u situaciju da sami o sebi odlučujemo. Evo, to se i ostvarilo, došli smo na korak od ostvarenja želja svih u klubu i oko kluba. Ostala su još tri kola do kraja, a za nas je samo važna sljedeća koja dolazi i pobjeda protiv Sesveta u Vinkovcima. Ovim putem pozivam naše vjerne navijače da se okupe u što većem broju i da nas u odlučujućim trenutcima maksimalno podrže, a mi ćemo im na terenu vratiti svojim maksimalnim angažmanom.

Na kraju je još nešto želio dodati.

- Isto tako pozivam sve članove Uprave kluba i sve one koji se brinu o klubu da se okupimo zajednički, da nam i oni budu podrška s tribina kako bismo i zajednički na kraju proslavili ostvarenje zajedničkog cilja. Zaista smo korak do cilja i treba sve poduzeti kako bi taj posljednji iskorak bio onaj pravi i najbolji - zaključio je kapetan Cibalije.

Antun GRGIĆ

14

prvenstvenih pogodaka postigao je Frane Vitaić ove sezone

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike