Novosti
NOVI PREDSJEDNIK OSJEČKOG HSLS-A MARIO FESTETIĆ

Kosor: HSLS se vratio u Osijek
Objavljeno 30. travnja, 2016.
- HSLS je reformska stranka i danas se vratio u Osijek, rekao je Darinko Kosor, predsjednik i saborski zastupnik HSLS, nakon obnoviteljske skupštine te stranke u Osijeku, na kojoj je izbrano i novo vodstvo ogranka. Pozvao je sve Osječane da ih podrže, izrazivši žaljenje što je Osijek, koji ima jednu veliku građansku povijest, na nekoliko zadnjih izbora birao između desnog centra, desnice i krajnje desnice.
- Doslovce su u ponudi bili HDSSB, HDZ i nekoliko pravaških opcija. Po meni to nevjerojatno za grad takve povijesti i zato našom obnoviteljskom skupštinom želimo vratiti jednu građansku opciju u Osijek, tako da svi oni koji poštuju tu građansku, liberalnu tradiciju imaju stranku za koju mogu glasati, zaključio je Kosor. Naglasio je da su ušli u vladajuću koaliciju isključivo zato da bi se provodile reforme i kako bi zaštititili sve europske standarde. “Ova vlada će se okrenuti reformama. Dali smo im podršku, a imamo i neke primjedbe poput one na stopu poreza na nakretnine, s tim što nemamo ništa protiv da se komunalna naknada pretvori u porez na nekretnine”, rekao je Kosor, pozvavši sve građane da podrže reformske mjere, koje prošla vlada nije provodila. U preslagivanja u vladajućoj koaliciji ne vjeruje, nego kaže da će “ova većina početi raditi na reformama ili će biti novi izbori”.
Za novog predsjednika osječke organizacije HSLS-a na skupštini je jednoglasno izabran izabran Mario Festetić, a za potpredsjednika Dario Mlinarević.I.Bošnjak
Možda ste propustili...