Osijek
DIREKTOR MARINIĆ ZADOVOLJAN POČETKOM LJETNE SEZONE LETENJA

Letovi za London u prvom tjednu popunjeni više od 90 %
Objavljeno 9. travnja, 2016.

Ljetna sezona za Zračnu luku Osijek počela je iznimno uspješno. U prvom tjednu prometovanja na međunarodnoj liniji Osijek - London zrakoplovi irske niskotarifne kompanije Ryanair popunjeni su više od 90 %, a većina mjesta na letovima koji se obavljaju dvaput tjedno, ponedjeljkom i petkom, rezervirana je već za cijelo ljeto.

- Iznimno smo zadovoljni ovakvom popunjenošću koja traje već treću godinu. To je jedan od glavnih razloga što je Ryanair ovu liniju odlučio zadržati i tijekom cijele godine, dakle i nakon završetka ljetne sezone, 28. listopada. Drugim riječima, bit ćemo prvi hrvatski aerodrom na koji će Ryanair letjeti cijele godine - ponosno naglašava direktor ZL Osijek, Domagoj Marinić.

Krajem ožujka krenuli su i zrakoplovi Croatia Airlinesa na sezonskim linijama sa Splitom i Dubrovnikom.

- Oni su za sada popunjeni između 40 i 50 posto, ali kako se bude bližilo ljeto, njihova će popunjenost također rasti na oko 90 % - dodaje Marinić.

Za desetak dana, preciznije 18. travnja, nakon kratke stanke, vraćaju se i redoviti letovi Trade Aira triput tjedno na liniji Osijek - Zagreb, ali i niz novih linija koje će također ostati tijekom cijele godine.

- Ponavljam, sa Zagrebom ćemo imati tzv. dvostruku dnevnu rotaciju. Drugim riječima, i ujutro i poslijepodne avioni će letjeti i za Zagreb i za Osijek pa će i poslovni ljudi iz Zagreba moći brzo stizati na jednodnevni boravak, odnosno poslovne sastanke u Osijek, a ne samo obrnuto. Važno je i da će se zrakoplovi za Osijek iz Zagreba vraćati osjetno kasnije nego do sada, u 21.15 sati, što je osobito važno poslovnim ljudima - objašnjava Marinić.

Novost je i linija Osijek - Pula - Split - Pula - Osijek, odnosno, ukupno gledano, redovite linije za četiri hrvatska grada: Zagreb, Pulu, Rijeku i Split.

- Ono što je nama iznimno važno jest da su Osječani, preko ovih linija triput tjedno sa Zagrebom, unutar najviše dva sata čekanja, dobro povezani s deset europskih gradova, a to su: Amsterdam, Frankfurt, Istanbul, Milano Muenchen, Pariz, Beč, Zuerich i Kopenhagen - naglašava Marinić. T. Levak

Osječani su preko linija triput tjedno sa Zagrebom dobro povezani s deset europskih gradova

Možda ste propustili...

GRANIČNI POLICAJCI U “NEVIČICI”

Policajci oduševili vrtićarce

SVEČANO NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI

Promovirani prvostupnici

Najčitanije iz rubrike