Novosti
OSJEČKI STUDENTI OSTALI U BRUXELLESU:

U Hrvatsku ćemo se možda morati vratiti preko Pariza ili Amsterdama
Objavljeno 25. ožujka, 2016.

Zvonimir Zvonar, Osječanin zaposlen u Europe Direct kontakt-centru u Bruxellesu, i osječki studenti Pravnog fakulteta koji su ovog tjedna u Bruxellesu na “Brussels Model EU” (BMEU), javili su nam kakva je situacija u gradu dva dana nakon terorističkih napada.

- Što se tiče dijela grada gdje su smještene sve institucije, sve se vratilo u kakvu-takvu normalu. Osim što ima malo više vojske nego inače, koja patrolira uokolo. Promet se vratio na gradske prometnice, koje nisu više blokirane. Umjesto metroa voze busevi koji spajaju Schuman stanicu (kod EK) i centar grada, ispričao nam je Zvonar. Kad je riječ o osječkim studentima, koji su do subote na konferenciji BMEU, oni još uvijek čekaju informacije o tome kada će aerodrom u Bruxellesu ponovno biti u funkciji.

- Moguće je da ćemo morati do Pariza ili Amsterdama pa s njihova aerodroma loviti let za Hrvatsku. U slučaju da moramo ostati duže u Belgiji, odnosno i nakon završetka konferencije, u kontaktu smo s fakultetom oko dodatnih troškova”, rekao nam je jedan od studenata, Vlajko Bošnjak, koji nam je poslao i fotografiju iz središta Bruxellesa, gdje i dalje dežuraju reportažna kola brojnih TV kuća.(T.K.)

Možda ste propustili...