Novosti
TRAUMATIČNO ISKUSTVO NOVINARKE GLASA SLAVONIJE

Lopov mi je hodao po kući, na samo nekoliko koraka od mog kreveta
Objavljeno 18. ožujka, 2016.
Provalnik ništa nije uspio ukrasti, no ostao je strah – što ako dođe ponovno

Ni deset godina izvještavanja o provalama, nesrećama i raznom kriminalu ne može te pripremiti na to da i sam možeš postati žrtva provalnika. Takve se stvari, koliko sam to puta čula, “događaju nekome drugome”.

No u četvrtak, 17. ožujka, situacija je bila drukčija. Provalnik je hodao po mojoj dnevnoj sobi, na samo dva koraka od kreveta u spavaćoj sobi, gdje sam mirno spavala dok mi ne bi zazvonio alarm da počnem još jedan običan dan.

Glasna lomljava stakla oko 5.30 bila je znak za uzbunu. Iskočila sam iz kreveta i otrčala do dnevne sobe. Vidjela sam posvuda rasuto prozorsko staklo, začula glasove pod prozorom i ugledala mladi par. Djevojka mi je prodala priču da mi je neko dijete razbilo prozor kamenom. Dijete u pola šest ujutro?! Bez obzira na to, pozvala sam policiju. Uskoro se par vratio i djevojka rekla: “Mora da vam je taj mali razbio prozor mojim ključevima. Je l' bi mi ih htjeli dati?”

Nisam imala pojma o kakvim ključevima govori, no rekoh joj da stiže policija i da ne diram ništa dok ona ne vidi što se dogodilo. Uto djevojka kaže: “Stiže murija!” Izišla sam iz kuće i pokazala policajcima djevojku koja se udaljavala ulicom. Otišli su za njom...

Ulazim u kuću i nekako mi zvoni ona njezina riječ - “ključevi”. Pogledam po sobi i vidim pod stolićem u dnevnoj sobi ključeve. Ključ od automobila i ulaznih vrata kuće. Ja automobil nemam, pa sam odmah znala da to nije moje. Pogledam ponovno prozor, a unutrašnje staklo nije razbijeno. Uto shvatim da je prozor otvoren, na zavjesi i klupčici prozora ima krvi...

Provalnika je uplašio moj pas! Shvatim da je moja haskica Lexi čula provalnika u sobi i krenula prema njemu. Uplašio se i pobjegao kroz prozor, čije se vanjsko staklo u tom trenu rasulo i ozlijedilo ga.

Policija se vraća, obavlja se očevid, istraga... Jutro kao u CSI-u, samo u mom domu. U druge dvije sobe spavali su kćer i sin. Provalu nisu čuli, a kći je, došavši u moju sobu nakon što sam je probudila, zabezeknuto gledala policajce koji su obavljali očevid.

Provalnik ništa nije uspio ukrasti, a bome i da jest - razočarao bi se! Nekoliko sati poslije staklo je pokupljeno, pere se krv sa zavjese i gotovo sve je kao inače, međutim, ostaje onaj jednostavni ljudski strah – što ako lopov dođe ponovno?

Sandra LACIĆ
HITRA REAKCIJA POLICIJE

Policija je uistinu brzo reagirala. Nakon poziva patrola je stigla pred kuću za nepunih pet minuta. Odmah su uhvatili djevojku, a mladića nekoliko minuta poslije. Ubrzo je stiglo drugo patrolno vozilo koje je osiguravalo kuću dok nisu došli policajci koji su obavili očevid. Tri patrole u pola sata! Iz Policijske uprave osječko-baranjske dobili smo informaciju kako se nad dvije privedene osobe obavlja kriminalističko istraživanje.

Možda ste propustili...