Novosti
ZBOG UVREDA U EMISIJI OSJEČKE TELEVIZIJE

Ranko Ostojić tužio
Velimira Bujanca zbog klevete
Objavljeno 25. veljače, 2016.

Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova, podnio je privatnu tužbu na Općinskom sudu u Osijeku protiv Velimira Bujanca, voditelja i urednika televizijske emisije “Bujica”, zbog klevete.

Ostojić tuži Bujanca zbog više izjava u emisiji koja se emitirala na Osječkoj televiziji 25. studenoga prošle godine. Prva izjava zbog koje će se Bujanec naći na osječkom sudu glasi: “Nakon laži koje je javno iznio beskrupulozni ministar Ostoja Ranković, sveta dužnost je danas u 'Bujici' demantirati ga.”

Potom Ostojić u tužbi navodi da je Bujanec narušio njegov ugled sljedećom izjavom: “Na početku, dragi gledatelji, pogledat ćemo prilog kolegice Lorene Šafarić, on govori o smrti Darka Pajčića, on zapravo demaskira neke videouratke koje je Ostoja pustio preko sebi bliskog RTL-a i još nekih medija.”

U istoj emisiji urednik i voditelj pustio je prilog u kojem je gostovao Zdravko Tomac i pri tome na gotovo osam minuta pronio izjavu: “Uzrok zla: Ranko Ostojić i Zoran Milanović, jer njih dva jedini odlučuju bez ikakve političke konrole...”

U četvrtom slučaju navodi se da je Bujanec pustio izjavu gosta Zvonimira Trusića, koji za Ostojića izjavljuje: “Sada je potpuno bjelodano da Ranko Ostojić i ostali dio trenutne vlasti u hrvatskoj policiji u Hrvatskoj su pretvorili u dio represivnog aparata koji koriste za obračun sa nama neistomišljenicima, to je potpuno evidentno, oni zlorabe svoje položaje, ja se nadam da će zbog toga i odgovarati. (...) Ja bih predložio inače kada se traže iskazi od njega, da se uvede alkotest...”S.Lacić

Možda ste propustili...