Sport
DANI HRVATSKE ŽENSKE KOŠARKE U SLAVONIJI

I jaka Francuska može se pobijediti
Objavljeno 16. veljače, 2016.

U ponedjeljak su počeli dani hrvatske ženske košarke u Slavoniji. Izbornik hrvatske reprezentacije Braslav Turić okupio je igračice u Slavonskom Brodu i počele su pripreme za drugi dio kvalifikacija za plasman na Eurobasket 2017. u Češkoj.

Nakon nekoliko dana uigravanja, Hrvatska će 20. veljače u brodskoj dvorani Vijuš ugostiti Francusku, a četiri dana poslije u osječkom Gradskom vrtu dočekuje košarkašice Nizozemske.

- Bez obzira na to što ponovo nismo kompletni (Luca Ivanković neće nastupiti zbog upale tetive), vjerujem u dobar rad i dobar rezultat u obje kvalifikacijske utakmice. O Francuskinjama ne treba trošiti puno riječi, ali bez obzira na njihovu snagu, nadam se našem maksimumu. Što se tiče druge utakmice s Nizozemkama u Osijeku, moramo im uzvratiti punom mjerom za poraz u prvoj kvalifikacijskoj utakmici - kazao je izbornik hrvatskih košarkašica Braslav Turić.

O kvalifikacijskoj akciji “Slavonija” nekoliko riječi rekla je i kapetanica hrvatske ekipe i jedna od nositeljica naše igre Jelena Ivezić. Za nju je poseban svaki dolazak u ovaj dio Hrvatske, jer boravak u Slavoniji znači - dolazak kući. Jelena je, naime, iz Oriovca, a košarkaški kruh trenutačno zarađuje u talijanskom Orvietu.

- Pred nama su važne utakmice, teške suparnice. No mislim da ova Francuska nije nepobjediva. To su isto igračice, ljudi, igra se pet na pet i sve je moguće. Jedino što znam, u takvu se utakmicu ne ulazi sa 100 posto, nego sa 150 posto. Ova utakmica je zapravo naša najvažnija utakmica - poručuje Ivezić, iz koje pršti optimizam. No Francuska je prvi favorit skupine B, ekipa koja je obje dosadašnje kvalifikacijske utakmice lako dobila.

- Imaju veću kvalitetu od nas, to nije sporno. No to želim zanemariti i zaista želim da se sve cure “bace” na teren, jer onda, ako izgubimo - znamo da smo dale sve od sebe. Samo ću reći, o porazu ne razmišljamo.

Francuska je izazov, ali za Hrvatsku će puno važnija biti utakmica u Osijeku s Nizozemskom. Jednostavno, Nizozemke su pobjedive, a taj bi nas uspjeh približio Europskom prvenstvu u Češkoj. Košakašice Hrvatske u dosadašnjem dijelu kvalifikacija imaju polovičan učinak - pobjedu i poraz. Naše su u Tallinnu svladale Estoniju, a, također na gostovanju, izgubile od Nizozemske. Inače, na Eurobasket 2017. idu pobjednice devet skupina te šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija. I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike