Novosti
TOMISLAV PANENIĆ, MINISTAR GOSPODARSTVA

“Čelnici javnih poduzeća birat će se putem javnih natječaja”
Objavljeno 2. veljače, 2016.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić (Most) u utorak je izjavio kako će se čelnici javnih poduzeća birati preko javnih natječaja. Novinarima je rekao kako je na snazi zakon da se oni zapošljavaju preko javnog natječaja i da će se zakon poštovati.

Podsjetimo, Ivan Šuker, šef Kluba zastupnika HDZ-a i član Vijeća za suradnju Mosta i Domoljubne koalicije, u ponedjeljak je rekao kako će se novi šefovi u javnim poduzećima imenovati političkim putem, a ne na javnim natječajima, jer za to ne postoje zakonske osnove. Međutim, pri tome je Šuker zaboravio na jedan članak Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, u kojem stoji kako se “odabir kandidata za članove i predsjednika uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku provodi na prijedlog resornog ministarstva, uz suglasnost Državnog ureda, putem javnog natječaja ili posredstvom specijalizirane agencije, koja se, po potrebi, može odabrati u te svrhe na javnom natječaju”.

Pred Vladom je i velik posao imenovanja 20 zamjenika i 90 pomoćnika ministara, a o čemu će, prema neslužbenim informacijama, Vijeće za suradnju raspravljati na svom sastanku u srijedu.(D.Pav.)

Možda ste propustili...