Novosti
HDZ DEMANTIRA:

U stranci nema raskola
Objavljeno 22. studenog, 2015.

Sigurnosna situacija u Europi te migrantska kriza bile su teme sastanka predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sa zastupnicima iz te stranke u Europskom parlamentu: Dubravkom Šuicom, Ivanom Maletić, Andrejem Plenkovićem i Davorom Ivom Stierom. Novinari su pitali Karamarka postoji li raskol u HDZ-u zbog Stierova politološkog eseja s prijedlogom reforme stranke čija je objava najavljena za prosinac.

- Ma kakvi. Stier je član HDZ-ova Odbora za razvoj, ima pravo napisati što hoće i sve će se razmatrati - odgovorio je Karamarko. Dodao je da stranka nije statičko tijelo, nego se ona mijenja, kao i politika i izazovi.

- Zašto se u medijima samo piše o takozvanom raskolu u HDZ-u, a ne i što se događa u SDP-u - upitao je Karamarko i dodao: “Možda bi javnost zanimalo što se događa u SDP-u nakon gubitka više od 20 mandata, dok ih je HDZ dobio više nego na prošlim parlamentarnim izborima. Mi smo pobjednici, oni gubitnici. Očito, kao i u protekle tri i pol godine, svi se bave HDZ-om. Dok je bio opozicija, pitaju gdje je naš program. Sada, kad su vidjeli da imamo program, ne znaju što bi s njim, jer SDP nema program. Malo je to čudno”.

Plenković je uoči sastanka komentirao migrantsku krizu u Europi, rekavši kako se zalaže da se pristup tome zasniva na tri temeljna načela:

- Prvo je načelo ljudskog digniteta, solidarnosti i pomoći onima koji bježe iz Sirije te drugih zemalja opterećenih ratom. Drugi je poštivanje nacionalnih propisa, europske pravne stečevine i međunarodnog prava. Treći - vođenje računa o sigurnosti državljana Europske unije. To znači adekvatnu registraciju i sigurnosnu provjeru svih koji dolaze na teritorij EU-a - rekao je Plenković.(D.Pav.)

Možda ste propustili...

LISTA DVANAEST STRANAKA PREDVOĐENIH IDS-OM

Ideja okupljanja stara dvije godine

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BANOŽIĆA

Izazvao prometnu nesreću iz nehaja?

Najčitanije iz rubrike