Novosti
STRANKA DESNO BOGATIJA ZA VIŠE DESETAKA PREBJEGA

Osječki i đakovački HSS-ovci prišli Đapiću
Objavljeno 29. rujna, 2015.

Jedna od najmlađih hrvatskih stranaka, Desno (ili Demokratski savez nacionalne obnove), koju utjelovljuje njezin predsjednik Anto Đapić, od jučer je bogatija za više desetaka prebjega iz osječkog i đakovačkog HSS-a.

Đapić je poželio novim članovima svoje stranke “dobrodošlicu otvorenog srca”, rekavši kako taj njihov potez nije usmjeren ni protiv koga pa ni protiv njihove dosadašnje stranke, HSS-a.

- To je jednostavno vaš odabir u ovim vremenima, prepoznavanje stranke Desno kao političke opcije koja može artikulirati, na najbolji način, vaše političke svjetonazore. Mi smo mlada politička stranka, ali nismo nepoznati ljudi na političkoj pozornici, kako našeg grada i županije, tako i Hrvatske - rekao je Đapić.

Anto Đapić ukazao je na zanimljivu činjenicu da je dio prebjega iz redova Hrvatske seljačke stranke, ranije, zajedno s njime bio u članstvu Hrvatske stranke prava, u vrijeme kada je on bio njezin predsjednik. Tu činjenicu Đapić je prokomentirao riječima “kako se time zatvara jedan krug” i “kako stvari polako sjedaju na svoje mjesto”.

Prije pristupanja Đapićevoj stranci Dario Soldić bio je predsjednik osječkog Gradskog odbora HSS-a, a Slavko Rajić dopredsjednik đakovačkog HSS-a. Obojica ističu kako su prišli Đapiću nezadovoljni radom HSS-a Osječko-baranjske županije.(D.C.)

Možda ste propustili...

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”