Novosti
NASTAVLJA SE ŠTRAJK PROSVJETARA

Sindikati kažu da neće biti nastave,
a premijer djecu poziva u školu
Objavljeno 27. rujna, 2015.

Štrajk prosvjetara, koji je počeo u petak, 25. rujna, nastavit će se i  28. rujna, u osnovnim i srednjim školama, na fakultetima i u znanstvenim ustanovama. Najavila je to vertikala obrazovnih sindikata nakon što su u petak poslijepodne izjavili da su zadovoljni odazivom članstva, kao i nečlanova, te da je štrajk uspio.

- Štrajk će trajati dok Vlada ne proznađe rješenje za naše zahtjeve, a to je, prije svega povećanje plaća za 4 posto - poručili su predstavnici sindikata. Do kada će štrajk trajati nije poznato, no Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, za danas (ponedjeljak) najavio je pregovore, na koje su pozvani predstavnici dvaju sindikata, Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i učeničkim domovima RH.

Premijer Zoran Milanović jučer je pozvao roditelje da u ponedjeljak pošalju djecu u školu. Sindikalne čelnike optužio je da se na ovaj način samo bore za svoje fotelje. “Mogu oni štrajkati, ali to iritira roditelje, djeca će biti u školi i bit će sigurna”, rekao je premijer. Kazao je kako sindikati šalju poruku da se u izbornoj kampanji od Vlade iskamči nešto što ne može dati. Još je jednom pozvao učitelje i profesore da se strpe. - Ovo je ružno, tako su mogli raditi sa Sanaderom i HDZ-om - rekao je premijer.

Dok premijer i ministar Mornar poručuju da je djeci mjesto u školama, sindikati poručuju roditeljima: Ne šaljite djecu u školu, mi smo u štrajku.V.Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike