Novosti
RUŽA TOMAŠIĆ, PREDSJEDNICA HRVATSKE KONZERVATIVNE STRANKE:

Kroz Hrvatsku će proći 100 tisuća izbjeglica
Objavljeno 21. rujna, 2015.

- Vidjeli smo da nije onako kako Vlada kaže, da na terenu ipak vlada kaos. Da je Vlada imalo obraćala pozornost na ono što se događa, znali bi da će, kada jednom otvore granice, to biti kaos. Dakle, događa se ono što su svi znali, osim Vlade - rekla je Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke u Osijeku, tijekom posjeta Slavoniji.

Prema njezinim riječima, Hrvati su se još jednom pokazali kao velikodušan narod koji je i sam prošao kroz izbjeglištvo, te zna što se događa. Ali, dodaje, sve ima svoje granice, jer nitko ne može davati ono čega nema. Tomašić je još jednom pozvala naše građane da pomognu koliko mogu i neka prozivaju Vladu da radi svoj posao.

- Izbjeglica će doći još više i moram reći kako sam u Bruxellesu čula da će ih doći i proći kroz Hrvatsku oko 100 tisuća, iako će možda netko reći da dižem paniku. A onda ne znam što će biti od Hrvatske. Milanović kaže da neće tražiti pomoć i novac od EU, a ja mislim da bi trebao jer tim ljudima treba hrana, odjeća, lijekovi i higijenske potrepštine, a to netko mora platiti. Hrvatska je već i previše iscrpljena, tu nema mjesta nikakvom ponosu, to je potreba - istaknula je Tomašić.

Ona smatra kako bi se cijela granica trebala zatvoriti i otvoriti samo jedan koridor gdje ljudi mogu ući i prijaviti se, te izjasniti žele li ostati ovdje ili nastaviti. “Ako žele nastaviti, treba im pregovorima omogućiti koridor da idu tamo kamo žele”, istaknula je Tomašić, procjenjujući da će, ako krajnja destinacija izbjeglica zatvori svoje granice, onda to učiniti i Slovenija i Mađarska. A ako ih otvori i ostane koridor prema tamo, onda će ih, kaže, oni i dalje propuštati.I.Bošnjak