Sport
PEH ANDREE IVANČEVIĆ U PEKINGU

Bila sam uvjerena u finale i hrvatski rekord
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.
Hrvatska atletičaka pala je u završnici utrke 100 metara s preponama

Andrea Ivančević nije uspjela napraviti još jedan uspješan korak i plasirati se u finale Svjetskog prvenstva na 100 metara s preponama. Hrvatska je rekorderka u polufinalu osvojila ukupno 20. mjesto, no konačnih 33.95 sekundi nimalo ne opisuje situaciju, jer je 31-godišnja Zagrepčanka do same završnice praktički imala finale u svojim nogama. Naime, do tada je trčala odmah iza vodeće Amerikanke Brianne Rollins, ali je potom zapela na pretposljednjoj preponi, izgubila ritam i pala na posljednjoj.

Ivančević je trčala u trećoj polufinalnoj utrci, a u finale su ulazile prve dvije te još dvije po rezultatu. Imala je odličan start, najbržu reakciju (0.137) te sjajno pratila ritam braniteljice naslova. Samo su je još dvije prepone dijelile od povijesnog uspjeha, no jedna ju je pogreška skupo stajala. U finale su ušle Amerikanka Brianna Rollins (12.71) i Jamajčanka Shermaine Williams (12.86)

- Užasno mi je žao, od starta, dok se nije dogodio, pad bilo je sve odlično. Gotovo sam uvjerena da bih prošla u finale i istrčala hrvatski rekord. Osjećala sam to dok sam trčala. No, eto, sto puta sam prije rekla, to su prepone i nikad ne znate - razumljivo razočarana bila je Andrea, koja je bila nadomak najvećem uspjehu karijere. U Peking je stigla s novim hrvatskim rekordom (12.87), a u kvalifikacijama je potvrdila da je u odličnoj formi, jer je trčala tek stotinku sporije.

Zlato je s osobnim rekordom osvojila Jamajčanka Danielle Williams (12.57), srebro je pripalo Njemici Cindy Roleder (12.59), koja je također istrčala svoj najbolji rezulta, broncu je ugrabila Bjeloruskinja Alina Talay, koja je s 12.66 izjednačila nacionalni rekord. Braniteljica naslova iz Moskve, Amerikanka Brianna Rollins, bila je četvrta (12.67). (G.R.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike