Mozaik
9. RIJEČKE STEPENICE

Čak 17 modnih revija
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.

9. Riječke stepenice, najglamuroznije ljetno modno događanje u Hrvatskoj, počinje danas, 28. kolovoza. Na kamenim stubama pokraj Grand hotela Bonavia u samom centru grada Rijeke modne novitete predstavljaju modne kuće i dizajneri iz cijele Hrvatske. Ove godine na rasporedu je čak 17 modnih revija. Ulazak na revije je slobodan za sve posjetitelje!

Nakon uspješne kampanje Gemma, dizajnerica Vesna Sposa donosi novu modnu priču pod nazivom Aurora. Modernu žensku kolekciju krase pripijene siluete, odmjereni seksepil i ženstvenost. Kolekcijom Aurora dominiraju lepršavi i lagani materijali, a naglasak je na pokretu i prozračnosti. Igrom zlatne i bijele boje dizajnerica je postigla dojmljive modele stvorene za glamurozne ljetne stylinge. Okosnicu kolekcije čini raznovrsnost krojeva i stila u tonovima bijele, zlatne i crne boje. Kombinezoni s trendovski naglašenim gornjim dijelom, dnevne i večernje džersej haljine s volanima i raskošne čipkane vjenčanice dominiraju kolekcijom.

Tweedly Colors and Pockets naziv je jesenske kolekcije Hero4Heroes branda, ujedno i nastavak ljetne kolekcije koja je bila ručno oslikana i obogaćena mnogim džepovima. Prevladavaju tvid kostimići i haljine s ručno oslikanim dijelovima i patchworkom, te bež i tamnoplave štof haljine s džepovima. Kolekciju prate kožne superheroicly torbe u pet boja.

Agencija za organizaciju evenata, vjenčanja i odnose s javnošću Art Moment i salon vjenčanica Angels Wedding iz Pule za deveto izdanje Riječkih stepenica predstavljaju modni brand Festamo. Večernje haljine Festamo namijenjene su najsvečanijim trenutcima kada želite zablistati u punom sjaju.

Sherri Hill kolekcija elegantna je i profinjena. Prevladavaju svileni materijali, perle. Ove godine su hit dvodijelne kombinacije i koktel-haljine koje ćemo vidjeti na reviji.

Showroom Antonela predstavit će se novom kolekcijom svečanih haljina. Romantic Glam Rock kolekcija namijenjena je za žene sa stavom. Kolekcijom dominira crna s detaljina cvjetnog uzorka koji daje dozu romantičnosti i glam rock detalje. Cvijeće, koža, čipka i mreža isprepleću se kolekcijom.

Dizajnerica Ivana Jurić pripremila je posebnu ženstvenu kolekciju svečanih haljina. U svojim kreacijama voli istaknuti sve atribute ženskog tijela pa će tako prezentirati najbolje što žena može ponuditi svojom vanjskom ljepotom.

Za frizure je kao i svake godine zadužen tim stilista Perman Experience, a za make-up Paola Peček i Patrizia Jaklin.

Manifestacija Riječke stepenice godinama spaja modu i umjetnost pa smo tako prijašnjih godina imali priliku uživati u izložbama nakita, oslikanih predmeta, slikama povezanima s modom i showroomu dizajnera. Ove godine ćemo nakon revija vidjeti modno-umjetnički performance “Crveno stablo” umjetnice Sandy Uran nastao prema liku iz priče Melite Adany, prve hrvatske rekorderke u ronjenju na dah. U performanceu će sudjelovati prof. dr. sc. Sanja Zambelli, Kristina Pilko, međunarodna sutkinja u kickboxingu, te sportaš Vitomir Maričić. Ulazak je slobodan za sve posjetitelje. Nakon revija održat će se after party u popularnom Phanas pubu.(J.Kn.)

Možda ste propustili...

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

TOPLA I URNEBESNA KOMEDIJA

“Summer Camp”s Diane Keaton

Najčitanije iz rubrike