Crna kronika
OŠTETIO GRAĐANE ZA TISUĆE KUNA

Prevarant u Osijeku dogovarao ugradnju stolarije, uzimao predujam i “nestajao”
Objavljeno 19. kolovoza, 2015.
Od pet žrtava 32-godišnjak je uzeo 40-ak tisuća kuna

OSIJEK - Dugih 10 mjeseci 32-godišnji je prevarant varao ljude po Osijeku i okolici, ali i šire, obećavajući im ugradnju stolarije uzimajući im novac unaprijed.

Ipak, policija je došla do prevaranta i provela istragu nad njim.

- Sumnja se da je 32-godišnjak od listopada 2014. do kolovoza ove godine uzeo predujam za ugradnju PVC stolarije od nekoliko osoba, a stolariju nije ugradio. Oštećenima je nastala ukupna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv 32-godišnjaka podnosimo kaznenu prijavu zbog prijevare - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.

Do sada se policiji javilo sedam prevarenih osoba, a u posljednjem slučaju od njih pet uzeo je 40-ak tisuća kuna.

Kako neslužbeno doznajemo dosjetljivi 32-godišnjak stupao je u kontakt sa žrtvama i obećavao im ugradnju PVC stolarije u kratkom roku. Međutim, kao sigurnost da žrtve neće odustati od ovog posla na crno tražio je od njih predujam koji su mu davale.

Kada bi uzeo novac poduzetni prevarant bi se izgubio u nepoznatom smjeru, a naručiteljima posla trebalo je malo više vremena da shvate da se više neće pojaviti, niti odraditi posao koji su s njim dogovorili.

Osim što je varao ljude u Osijeku, navodno je proširio svoje djelovanje i na varaždinsku županiju. Žrtve su ljudi svih životnih dobi, a među njima je i žena starija od 80 godina.

O “radu” 32-godišnjaka policija je već izvještavala. Tako je u jednom od priopćenja navedeno da je 38-godišnjak dogovorio s 32-godišnjakom izradu i ugradnju PVC stolarije na kući na osječkom području i za taj posao platio 32-godišnjaku nekoliko tisuća kuna. Stolarija nije ugrađena, niti je vraćen novac, pa je 38-godišnjak prijavio policiji prijevaru. U drugom slučaju obećao je iste radove 57-godišnjaku na stambenom objektu u Osijeku. I u ovom slučaju stolariju vlasnik kuće nije niti vidio, a kamoli je ugradio.

Sandra LACIĆ
JAVLJAJU SE ŽRTVE

Nakon što smo u Glasu Slavonije objavili prvu vijest o prijevari u redakciju nam se javio građanin koji je želio ostati anoniman, no tada je shvatio da je i njegov “majstor” nestao s novcem. Ima li još ovakvih primjera za sada nije poznato no svi prevareni se mogu javiti policiji. Iz policije upozoravaju građane da za radove unajmljuju ovlaštene tvrtke i obrte, jer bi ih radovi na crno mogli koštati mnogo više nego što su planirali.

Najčitanije iz rubrike