Novosti
PRIJEVREMENI IZBORI ZA NAČELNIKA I VIJEĆE

Grga Lončarević ostaje načelnik Općine Semeljci, HDZ nije prešao izborni prag
Objavljeno 12. srpnja, 2015.

Prema neslužbenim rezultatima, Grga Lončarević (HSS) novi/stari je načelnik Općine Semeljci. Odlučili su to birači u pet naselja ove općine na jučerašnjim prijevremenim izborima. Izbori su održani zbog neusvajanja u Vijeću općinskog proračuna za 2015. i neprihvaćanja rebalansa proračuna za 2014. godinu. Zbog toga je općina Semeljci dobila i Vladinog povjerenika. Dio vijećnika prozivao je načelnika da je različitim zloporabama netransparentno koristio proračunski novac.

Jedini Lončarevićev protukandidat, točnije protukandidatkinja, bila je Gordana Doko (HDSSB, HNS). No Lončarević je pobijedio u svih pet naselja Općine, čime nastavlja svoj neprekinuti 14-godišnji načelnički staž. Predizborna kampanja bila je vrlo intenzivna u oba tabora. Do 19 sati na birališta je izišlo oko 60 posto birača.

- Za mene pobjeda uopće nije bila upitna, nego samo kolika će biti razlika - kazao je Lončarević sinoć za Glas Slavonije. - Nemam nikakvih primjedbi na protukandidatkinju, osim toga što se nije ogradila od blaćenja općine u kojoj živi - rekao je Lončarević.

- Svom protukandidatu čestitam na zasluženoj pobjedi. Ljudi nisu prepoznali moj program, prepoznali su njegov, odlučili su se za to - rekla je sinoć Gordana Doko.

Prema neslužbenim rezultatima, HSS je osvojio u Općinskom vijeću devet, a HDSSB četiri vjećnička mjesta, dok HDZ nije prešao izborni prag.S.Župan

HSS je u Općinskom vijeću osvojio devet, a HDSSB četiri vijećnička mjesta, HDZ nije prešao izborni prag

Možda ste propustili...