Ekonomija
SVEČANO PROSLAVLJENO 35 GODINA POSTOJANJA

Osječka Zračna luka središte je zračnog prometa ove regije
Objavljeno 30. lipnja, 2015.

Vezani članci

DOMAGOJ MARINIĆ, DIREKTOR ZRAČNE LUKE OSIJEK

Svu smo energiju usmjerili k dobrim projektima i povećanju prometa putnika i zrakoplova

Z račna luka Osijek, koja je svečano puštena u rad 30. svibnja 1980. godine, prigodnim programom, organiziranim u svečanom foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, preksinoć je proslavila punih 35 godina postojanja.

Tamo je, naime, organizirano svečano druženje čelnika ZL Osijek s predstavnicima suvlasnika – države, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka – kao i poslovnim partnerima, čelnicima drugih hrvatskih zračnih luka te drugima. Tom prigodom prikazan je i kratki, 10-minutni filmić s presjekom razvoja ZL Osijek i vizijom za budućnost.

Nazočnima su se pak obratili Domagoj Marinić, direktor ZL Osijek, zatim zamjenik gradonačelnika Osijeka Denis Ambruš te osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

"Nakon što je naša zračna luka prije nekoliko godina bila doista u lošem stanju i dugovima, ponosni smo što smo ju danas postavili na noge i što ima sve više domaćih i međunarodnih letova. K tome, preuredili smo aerodromsku zgradu, uveli nove sadržaje poput dviju trgovina i galerije fotografija, otvorili putničku agenciju, a planiramo i niz novih sadržaja. Razvijamo zračnu luku kao središte zračnog prometa ove regije", istaknuo je Marinić. Dogradonačelnik Ambruš, pak, posebno je istaknuo taj međunarodni karakter osječkog aerodroma. "Iznimno nam je važno da ZL Osijek svojim postojanjem i radom privuče što više inozemnih turista na područje Osijeka i istočne Hrvatske, što se već događa", rekao je. Župan Šišljagić podsjetio je na teške dane ZL Osijek. "Svi se sjećamo kakva je situacija bila odmah i dugo nakon Domovinskog rata. Čak je kao zamjenska velika zračna luka figurirala ona športsko-zrakoplovna luka u Čepinu, ali srećom, zalaganjem svih nas, uspjeli smo da ovaj aerodrom opstane", zaključio je.

Na kraju su se svi okupili u novootvorenom ugostiteljskom objektu nazvanom pivnica “Kod kazališta”.

"Time širimo svoju djelatnost i na ugostiteljsku, a ova pivnica je smještena u suterenu zgrade HNK, u Županijskoj 9, odnosno bivšem prostoru kluba Oxygene. Sve smo radili u suradnji i prema uputama Konzervatorskog odjela Osijeka te ovlaštenim arhitektima i izvođačima radova, a cijeli prostor imat će “essekerski štih”. Između ostaloga, postavili smo drvena vrata na ulaz toga prostora, u skladu s nekadašnjim izgledom. U toj pivnici, pak, osim kvalitetne ponude hrane i pića, povremeno ćemo organizirati manje jazz i blues koncerte, stand up nastupe, sastanke i slično. Želja nam je turistima koji dolaze u Osijek obogatiti boravak u našem gradu", zaključio je Marinić.

Tomislav LEVAK

Prikazan je kratki, 10-minutni filmić, s presjekom razvoja ZL Osijek i vizijom za budućnost

Možda ste propustili...

SLABOST NJEMAČKOG GOSPODARSTVA

Najviše nezaposlenih od 2015. godine

DOSADAŠNJI VEĆINSKI VLASNIK POŽEŠKE KOMPANIJE

Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike