Sport
RUKOMETNA PREMIJER LIGA ZA PRVAKA

NEXE i sljedeće sezone u SEHA ligi
Objavljeno 24. svibnja, 2015.

Rukometaši NEXE-a obranili su naslov viceprvaka Hrvatske, a pobjedom u Varaždin Areni i sljedeće godine osigurali su nastup u SEHA ligi. Istina, još treba proći formalnosti inspekcije regionalne lige, a prije toga odraditi posljednje kolo kada u Našicama gostuje Poreč. Gostovanje u Varaždinu bilo je sve samo ne formalnost. Bio je to izravan obračun za drugu poziciju, Varaždinci nikada nisu bili bliži skidanju Našičana s drugog mjesta. U slučaju pobjede, vjerojatno bi oni uz PPD Zagreb bili drugi hrvatski predstavnik u SEHA Gazprom ligi. No, “gromovi“ su se pokazali najboljima kada je bilo najpotrebnije. Protiv sebe, osim nabrijane varaždinske momčadi, imali su i ispunjenu Arenu. S druge strane imali su i potporu stotinjak vjernih navijača. Tvorac modernog našičkog rukometa Zdenko Kordi imao je velikih problema uoči puta u Varaždin. U ključnoj utakmici nije uopće mogao računati na Sakića i Sokolića, a bez učinka ostali su Eter, Herceg i Oroz. Veliki pritisak i stres valjda je razlog što je tijekom drugog poluvremena trener NEXE-a osjetio slabost. No, priveo je uspješno susret na klupi do kraja. Gosti su krenuli odlučno po bodove od prve minute. Sredinom prvog poluvremena odlaze na lijepih 6:3, a do odmora, zahvaljujući nekoliko pogrešaka Varaždinaca, kod kojih je nervoza i epitet povijesne utakmice za njihov klub očito učinila svoje, gosti na odmor odlaze sa četiri pogotka prednosti. Koliko su Varaždinci podlegli pritisku svjedoči da tijekom susreta nisu iskoristili čak tri sedmerca. U nastavku je domaći trener inače Osječanin Silvio Ivandija pokušao doći do preokreta prvo obranom 5-1, potom i 4-2. U 47. minuti teren je krvava lica napustio našički lijevi vanjski Marin Vegar. Vratio se sa zavojem na glavi, kada su već bodovi krenuli Podravskom magistralom prema Našicama. Krv, znoj i velika količina stresa i potrošenih živaca isplatili su se. Rukometaši NEXE-a na kraju su proslavili pobjedu na varaždinskom terenu uz skandiranje svojih navijača, koji imaju prigodu još jednom na svom terenu protiv Poreča oprostiti se od sjajne sezone. K.Lacković

VARAŽDIN                      22  (9)
NEXE                                26  (13)

VARAŽDIN – Varaždin Arena. Gledatelja: 3.500. Suci: Igor Barle i Saša Vučić (Zagreb).

VARAŽDIN 1930: Špikić (11+0), Lončar, Šipić 2, Jeftić, Horvat 6 (4), Kontrec 3, Vincek, Sršen 2, Vidaček, Kuduz 2, Tokić 1, Huđ 3, Batinović 1, Sršen 1, Herman i Marčec 1.

NEXE: Lelić (8+3), Juzbašić, Gadža 1, Eter, Crnić, Mrđenović 2, Barišić-Jaman 3, Tomas, Kružić 2, Jurjević 4, Nuić 5(3), Božić-Pavletić 4, Vegar 2, Oroz, Celebi 3 i Herceg.

SEDMERCI: Varaždin 1930 7(4), NEXE 3(3); ISKLJUČENJA: Varaždin 1930 4 minute (Kontrec 2, Sršen 2), NEXE 6 minuta (Celebi 2+2+2).

Najčitanije iz rubrike