Novosti
HDSSB O PREKIDU RADOVA NA AUTOCESTI A5:

Tražimo smjenu Uprave HAC-a i ministra prometa
Objavljeno 15. svibnja, 2015.

Vezani članci

HDSSB ZATRAŽIO OČITOVANJE MINISTRA PROMETA

Šokirani poništenjem natječaja za autocestu

Nakon što je Uprava Hrvatskih autocesta obustavila gradnju na autocesti A5, na dionici Most Drava - Beli Manastir, saborski zastupnici HDSSB-a pozvali su premijera Zorana Milanovića da povuče tu, kako su rekli, nerazumnu i političku odluku te smijeni Upravu HAC-a i ministra prometa Sinišu Hajdaša Dončića. Premijera pozivaju i da raspiše novi natječaj za gradnju, a ako za to nema novca u proračunu, predlažu neka se iskoriste sredstva Europske unije.

- Zabrinjava nas zašto se Vlada maćehinski odnosi prema Slavoniji i Baranji. Obećanja premijera s početka mandata su obična laž i mi moramo uvijek trpjeti zbog promašenih političkih poteza ove vlade za koju želimo da što prije ode, jer je za to odavno zrela - poručio je Josip Salapić na konferenciji za novinare u Saboru.

- Pozivam premijera da ode otvoriti most vrijedan milijardu kuna prema Baranji, tj. most za nigdje, pa prereže vrpcu i završi u njivi. Slavonija i Baranja ne mogu čekati 2020. godinu. Mora se hitno raspisati novi natječaj s kompletnom dokumentacijom, a tražimo odgovornost onih koji su napravili propuste. Bitno je da se koriste i europska sredstva, a ne samo državna - rekao je zastupnik Krešimir Bubalo.

Hrvatske autoceste poništile su natječaj jer nisu htjele riskirati gubitak EU sredstava nakon što je utvrđeno da su navedeni rokovi gradnje prekratki. U HAC-u ujedno najavljuju novi natječaj na kojem će zajedno s Mađarima pokušati ostvariti sufinanciranje iz EU fondova za gradnju dionice Most Drava - Mohač.(D.Pav./MS)

Možda ste propustili...

NOVI SAZIV ČINIT ĆE I 37 ŽENA, SAMO JEDAN ZASTUPNIK MLAĐI OD 30 GODINA

U Saboru najviše zastupnica dosad