Sport
KAMP HNS-a U BOŠNJACIMA

Djevojčice pokazale nogometni potencijal
Objavljeno 14. svibnja, 2015.

Na igralištu Njivica u Bošnjacima održan je kamp HNS-a u organizaciji Ženskog nogometnog kluba Zrinski. Okupilo se više od 100 djevojčica od šest do 12 godina, a najviše ih je bilo iz Bošnjaka, Posavskih Podgajaca, Retovaca i Domaljevaca (BiH). Glavni organizator, bez kojeg ovog ne bi bilo, Damir Vinković, ujedno trener ŽNK Zrinski, prezadovoljan je odazivom djevojčica i djevojaka, ali isto tako i pomoći koju je dobio u organizaciji od instruktorice za istočnu regiju Branke Juhas, kao i od direktora OŠ Fra Bernardina Tome Leakovića Marka Kovačića, te od čelnika NK Zrinski, koji su ustupili teren i prostorije za sve goste. Među gostima je bio trener ŽNK Osijek i izbornik hrvatske reprezentacije Zvonimir Kolak koji je u Bošnjake došao u društvu nogometašica Lorene Balić, Marije Kuštrek i Izabele Lojna. Sve tri su sudjelovale u demonstracijama nogometne vještine, što je bio pun pogodak za mlade buduće nogometašice. U radu kampa sudjelovala su četiri instruktora Nogometnog središta Županja na čelu s Hrvojem Lončarevićem, a kamp je svečano otvorio i zatvorio predsjednik Nogometnog središta Županja Marko Lovrić, dok je prisutne pozdravio i zaželio im lijep provod u Bošnjacima načelnik Općine Andrija Juzbašić.

Nakon uspješno odrađenog posla više nego zadovoljno Damir Vinković je izjavio:

- Drago mi je što je sve prošlo onako kako smo zamislili, a najviše od svega mi je drago što se u Bošnjacima okupio toliki broj mladih djevojčice željnih bavljenja nogometom. ovo je očiti primjer kako se djevojčice i djevojke žele baviti sportom, samo im treba ponuditi određeni sadržaj. Nadam se kako ćemo mi u Bošnjacima nakon ovog kampa dobiti još veći poticaj za rad i kako ćemo još više ojačati NAŠ ženski nogometni klub.

Nakon dva sata treninga po postajama četiri su ekipe odigrale međusobne utakmice: Zrinski I - Zrinski II 2:0, Borac (Retkovci) - Mladost (Domaljevac) 1:0, Zrinski I - Borac 1:1, ŽNK Mladost - ŽNK Zrinski I 1:0. A.Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike