Novosti
POZIVAJU NA AKCIJU

Vlada mora hitno riješiti
sudbinu Imunološkog zavoda
Objavljeno 8. svibnja, 2015.

Članovi Visije Croatice, inicijative koja okuplja građane radi spasa zaštite Imunološkog zavoda, okupili su se na Markovu trgu kako bi upozorili Vladu da je za rješenje problema Imunološkog ostalo malo vremena.

- Imamo razloga sumnjati u to da Vlada ne želi spasiti Imunološki zavod, s obzirom na to da se nakon 40 dana još uvijek nije izjasnila o prihvaćanju naše ponude za kupnju dionica - rekla je Sanja Sarnavka, članica inicijative.

Predstavnici Visije Croatice tvrde i da postoje drugi domaći i inozemni investitori koji su spremni dati novac za spas Zavoda.

I Sabor je svoje zasjedanje u petak započeo stankom koju su zatražili HDSSB i HDZ zbog inicijative društva Visia Croatica za spas Imunološkog zavoda.

- Tisuće građana svojim je uplatama podržalo tu inicijativu, zašto Vlada čeka sa “zelenim svjetlom“? - pitali su Boro Grubišić (HDSSB) i Ivan Šuker (HDZ).

- Pozivam javno hrvatsku Vladu da donese konačno rješenje o vlasništvu Visije Croatice kao jedinom ulagaču koju podržava Hrvatska udruga bolničkih liječnika i narod. Pozivam Hrvatsku agenciju za lijekove da izvrši prema zahtjevu Imunološkog zavoda žurni zahtjev kako bi se izdalo rješenje za daljnju proizvodnju virusnih, bakterijskih cjepiva, kao i krvnih pripravaka - rekao je Grubišić.

- Ako su institucije koje je Vlada imenovala i postavila dale zeleno svijetlo za budućnost Imunološkog zavoda, onda se postavlja pitanje zašto Vlada politički to nije izvršila. Dva su razloga: ili Imunološki zavod čuva za nekoga, ili nema političke hrabrosti donijeti neke odluke - ustvrdio je Šuker na sjednici Sabora. (D.Pav./MS)

Možda ste propustili...