Osijek
REAKCIJE NA NOVI CJENIK GPP-a

HDSSB: Zašto su karte poskupjele za studente
Objavljeno 28. travnja, 2015.

Vezani članci

REAKCIJE NA NOVI CJENIK GPP-a

Studentski zbor: Slijedi peticija protiv poskupljenja

U Hrvatskom demokratskom savezu Slavonije i Baranje (HDSSB) smatraju da su gradonačelnik Ivan Vrkić i njegova koalicija u Gradskom vijeću popustili i djelomice vratili niže cijene gradskog prijevoza zahvaljujući peticiji koju je potpisalo 7,5 tisuća građana, a iza koje je stajao HDSSB.

- Ono što smatramo najvećim problemom je nedosljedna i kaotična politika gradske uprave i svih gradskih poduzeća jer se odluke donose od danas do sutra, bez planiranja, bez analize. Samo mjesec dana kasnije, pod našim pritiskom, gradske vlasti djelomice odstupaju od poskupljenja gradskog prijevoza - rekao je jučer, pred novinarima, zamjenik predsjednika HDSSB-a Karlo Šatvar.

Jedina kategorija korisnika javnog prijevoza koja će plaćati veću cijenu vožnje su studenti. Na tu se činjenicu osvrnuo i predsjednik Mladih HDSSB-a Marin Medved. On je rekao kako je “nedopustivo da gradonačelnik Vrkić svoju nesposobnost vođenja GPP-a naplaćuje na račun studenata, koje većinom financiraju njihovi roditelji.” Krešimir Bubalo, član HDSSB-ova Vijeća za nacionalnu, regionalnu i unutarstranačku politiku, rekao je kako Osijek treba dosljednu i vjerodostojnu politiku. “Krajnje je vrijeme da vladajuća koalicija HDZ-a i SDP-a počne raditi ili neka odstupi od vlasti. Ima ljudi koji znaju, hoće i mogu”, zaključio je Bubalo. (D.C.)

Možda ste propustili...

TUNJICI PETRAŠEVIĆU POVJEREN DRUGI DEKANSKI MANDAT NA PRAVNOM FAKULTETU

Reformom studijskih programa želimo se prilagoditi potrebama na tržištu rada i poslodavcima

1. FESTIVAL PRIPOVIJEDANJA

Zaiskri pričom za djecu iz Josipovca

Najčitanije iz rubrike