Sport
HDSSB O “TOUR OF CROATIA”

Umjesto da nam pomaže, država nam odmaže
Objavljeno 25. travnja, 2015.

Hrvatska je posljednjih dana domaćin biciklističkog spektakla vrijednog ukupno 15 milijuna kuna koji je 22. travnja krenuo u Makarskoj, a sutra (nedjelja) završava u Zagrebu. Utrka “Tour of Croatia”vozila se duž jadranske obale, zatim obišla Istru te na putu do metropole ide kroz unutrašnjost Hrvatske. Iako naziv “Tour of Croatia” govori “Utrka kroz Hrvatku” u ovom velikom i bogatom sportsko-turističkom projektu Slavonija i Baranja ostale su zaboravljene. Zašto je tako pitaju se i u HDSSB-u, posebice jer Slavonija i Baranja imaju dobre biciklističke staze za koje s mnogih strana stižu pohvale, no na njihovoj promociji bi se moralo i trebalo mnogo više učiniti. Posebice Ministarstvo turizma te Hrvatska turistička zajednica koja je, uzgred rečeno, u “Tour of Croatia” uložila četiri milijuna kuna.

- Slavonija i Baranja imaju ucrtanu međunarodnu biciklističku rutu u koju je prije par godina uloženo četiri milijuna eura povučenih iz Europskih fondova. Utrka je počela i sada je gotovo, ali ovim želimo uputiti apel organizatorima, HTZ i Ministarstvu turizma da malo razmisle o ovom kraju Hrvatske, kazala je Maja Anić , predstavnica HDSSB-ovog Odbora za sport na konferenciji za medije na koju su ljudi iz stranke došli na - biciklima.

“Tour of Croatia” bi istoku Hrvatske puno toga donijela. Ne samo promociju ovog dijela države, nego i potrošnju, turistička noćenja... Cikloturisti, koji su u Europi u ekspanziji, svugdje su poželjni gosti, pune hotele i apartmane, a dnevno u prosjeku troše oko 50 eura. U ovim teškim vremenima za Slavoniju i Baranju bi takvi turisti bili idealni.

- Kao regija sami smo puno napravili na poboljšanju biciklističkih staza i turizmu, i zato umjesto da nam pomaže, država nam odmaže, komentirao je Karlo Šatvar zamjenik predsjednika HDSSB-a.

Slavonija i Baranja ostali su na “čekanju” s nadom da se netko sljedećih godina sjeti da i u ovom kraju postoje dobre biciklističke staze. (I. Li.)

Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

Najčitanije iz rubrike