Novosti
INICIJATIVA MIRELE HOLY U HRVATSKOM SABORU

Zbog nafte u Jadranu interpelacija o radu Vlade
Objavljeno 17. travnja, 2015.

Vezani članci

ISTRAŽIVANJE STAVOVA O VAĐENJU NAFTE I PLINA

Protiv traženja nafte u Jadranu 31 % građana

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy, u Hrvatskom saboru najavila je pokretanje interpelacije o radu Vlade zbog projekta istraživanja i eksploatacije ugljikovodika u Jadranu. “Zbog nepoštivanja niza zakonskih procedura, vrlo kratkog i ograničenog razdoblja konzultacija s javnošću te manjkave Strateške studije, ovom interpelacijom saborski zastupnici traže poništenje svih donesenih odluka i pokretanje postupka ispočetka”, rekla je Holy.

Interpelacijom se na sjednici Sabora otvara rasprava o radu Vlade u cjelini, ili o pojedinim odlukama Vlade ili ministarstva, ako one odstupaju od općeg stajališta Vlade ili ministarstva u provođenju zakona ili utvrđene politike.

“Prije započinjanja ovako opsežnog i važnog procesa za budućnost Hrvatske s potencijalno velikim utjecajem na sve društvene segmente, demokratski je standard da javnost bude upoznata s cijelim postupkom i mogućim utjecajem na okoliš. Dužnost je svih, pa tako i Vlade, poštivati Ustav koji svakome jamči pravo na zdrav život i obvezuje državu da osigurava uvjete za zdrav okoliš”, poručila je Holy.(E.S.)

Možda ste propustili...