Kultura
HRVATSKA NA SAJMU DJEČJE KNJIGE U BOLOGNI

Hrvatski ilustratori u središtu pozornosti nakladnika i agenata iz cijeloga svijeta
Objavljeno 1. travnja, 2015.

Sajam dječje knjige u Bologni utemeljen je 1963. i vodeći je svjetski specijalizirani sajam za promoviranje dječjih ilustratora i pisaca te svake godine okupi više od 1200 nakladnika i više od 30.000 profesionalnih stručnjaka, nakladnika, autora i ilustratora. Hrvatska dječja knjiga nastupa na Sajmu u Bologni od 2006., i u nju su ulagali mnogi, od Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore do samih nakladnika i autora.

U tih gotovo deset godina prošireno je hrvatsko tržište dječje knjige u inozemstvu, a nakladnici i autori dokazali su da su dječje knjige i slikovnice kulturni proizvod koji može stvarati višak vrijednosti.

Kako je Hrvatska ove godine zemlja gost na Sajmu dječje knjige u Bologni (od 30. ožujka do 2. travnja) hrvatski ilustratori bit će u središtu pozornosti nakladnika i agenata iz cijeloga svijeta. Naslovnicu ovogodišnjeg kataloga Hrvatske dječje knjige u Bologni nosi ilustracija Mirne Sišul.

U katalogu je predstavljeno 20 pisaca za djecu i mlade, Hrvatsko bijenale ilustracije HBI, MDF - Međunarodni dječji festival u Šibeniku, Hrvatski centar za dječju knjigu, Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, Hrvatska dječja knjiga, Sajam Monte Librić, nakladnici i ilustratori koji su svojim djelima uljepšali štand - Saša Jantolek, Mirna Sišul, Sanja Šantak, David Peros Bonnot, Jelena Brezovec, Andreja Živko, Andrea Petrlik Huseinović i Zdenka Bilušić.

Na štandu nastupa 13 nakladnika - Evenio, Dječja knjiga, Ibis grafika, HDKDM, Kašmir promet, Matica hrvatska - Ogranak Dubrovnik, Naklada Uliks, Naša djeca, Net, Profil knjiga, Semafora, V.B.Z. i Znanje, a strani agenti i nakladnici moći će pregledati mape 48 hrvatskih ilustratora.(N.Vek.)

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike