Sport
TRENERI ZADOVOLJNI PODJELOM BODOVA

Šušak: Bili smo strpljivi i čekali naš trenutak i on se, srećom, dogodio
Objavljeno 22. veljače, 2015.

Treneri su nakon susreta bili na istom tragu kada je u pitanju viđenje utakmice. Osijekov šef struke Ivo Šušak bio je zadovoljan prije svega pristupom i disciplinom svoje momčadi.

- Dinamo je kvalitetnija momčad, ali mi smo to uspjeli nadoknaditi velikom borbenošću, ali i disciplinom u igri. Prije susreta upozorio sam igrače kako se ne smije dogoditi da izgubimo glavu i raspored u slučaju negativnog rezultata. Upravo tako je momčad i reagirala. Bili smo strpljivi i čekali naš trenutak i on se, srećom, dogodio. Igrači, ali i naša publika doista zaslužuju sve pohvale. Navijači su nas stalno bodrili i u trenutcima kada nam rezultat nije išao u prilog i vjerujem kako su zadovoljni otišli sa stadiona. Ja sam zadovoljan.

Polovinom drugog dijela susreta igru je zbog ozljede morao napustiti kapetan Hrvoje Kurtović. Radi li se o ozbiljnoj ozljedi koja će uvjetovati dužu stanku?

- Kurtović ima razderotinu pokraj tetive i odmah nakon susreta otišao je u bolnicu na šivanje, ali vjerujem kako će on biti spreman za utakmice koje slijede.

Šušak je otkrio i neke svoje dvojbe oko momčadi uoči susreta.

- Dvojio sam između strijelca Mešanovića i Čuljka na lijevoj strani. Čuljak je dobio prednost jer bolje djeluje u defenzivi, a to nam je za ovaj susret bilo važnije. Ipak, i Mešanović je dočekao svoju minutažu i odlično ju je iskoristio.

Osijek je s bodom pobjegao iz zone ugroženih.

- Odmah bih potpisao da danas završi prvenstvo - zaključio je nasmiješeni Šušak.

Trener Dinama Zoran Mamić nije bio pretjerano uznemiren činjenicom što je njegova momčad u završnici ostala bez pobjede. Smireno je rezimirao susret.

- Bila je to čvrsta utakmica, što smo i očekivali. Osijeku čestitke za fanatičnu borbenost i angažman na terenu. Što se tiče naše igre, nisam zadovoljan jer smo uspjeli uzeti kontrolu nad utakmicom, ali nedostajala nam je želja da je riješimo. Iskazali smo premalo inicijative za postizanje drugog pogotka koji bi riješio sve dvojbe oko pobjednika. Osijek je to znao iskoristiti.

Nedavno je Mamić izjavio kako Zadar, s igrom koju pruža, ne mora strahovati za opstanak. Što misli o Osijekovim izgledima u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa?

- Ako Osječani zadrže ovu razinu borbenosti i zalaganja, sigurno neće imati problema oko opstanka - rekao je na kraju Mamić.D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike