Novosti
ODBAČEN ZAHTJEV DORH-A

Odluka Županijskog suda u Zagrebu: Glavaš ostaje na slobodi
Objavljeno 6. veljače, 2015.

Vezani članci

IZVANRASPRAVNO VIJEĆE ŽUPANIJSKOG SUDA U ZAGREBU

Danas odluka o zahtjevu DORH-a koji traži istražni zatvor za Glavaša

Tome sam se nadao i priželjkivao takvu odluku, u meni je tinjala nada da će zahtjev DORH-a biti odbačen. No uvijek je morala ostati doza rezerve jer odluku donosi sud čije ćemo šire obrazloženje tek dobiti, rekao nam je Branimir Glavaš, nakon što je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbacilo zahtjev županijskog DORH-a da mu se odredi istražni zatvor te time odlučilo da on ostaje na slobodi. Prema riječima Glavaševa odvjetnika Dražena Matijevića, odluka je takva jer ne postoji opasnost od bijega i ne postoji mugućnost određivanja istražnog zatvora jer je on kunzumiran u trenutku kada je presuda postala pravomoćna i Glavaš poslan na izdržavanje kazne. Glavaš je kazao da je zadovoljan, a DORH se na tu odluku može žaliti Vrhovnom sudu.

- Nadam se uspješnom nastavku pravne borbe u dokazivanju moje nevinosti - rekao nam je Glavaš, dodavši kako ne očekuje nova neugodna iznenađenja takve vrste.

Uoči te sjednice Glavaš se prvi put nakon približno šest godina pojavio i u Saboru. Ondje je u društvu članova Kluba zastupnika HDSSB-a popio kavu te nazdravio viljamovkom. Prošetao je i razgledao saborsku dvoranu te dodao kako je u Sabor došao vidjeti kako zastupnici HDSSB-a obavljaju svoj posao i zastupaju li interese građana koji su ih izabrali. “Prioritet mi je moja pravna bitka, a sve preostalo slobodno vrijeme, koliko mi to mogućnosti omogućavaju, posvetit ću radu unutar HDSSB-a u savjetodavnom smislu. Mi želimo biti stranka koja ima svoj zacrtani smjer, ne obazirati se ni lijevo ni desno, a naš rad i političko djelovanje temeljit će se na političkim, programskim i temeljnim odrednicama HDSSB-a, ne isključujemo mogućnost suradnje ni sa kim, a niti ćemo moliti bilo koga za suradnju”, rekao je Glavaš.(I.B.)

Možda ste propustili...

NOVA ŽELJEZNIČKA LINIJA

Vlakom iz Trsta u Rijeku

NAJBOLJE MJERE ZA RJEŠAVANJE I IZBJEGAVANJE NESTAŠICA KLJUČNIH LIJEKOVA

Osnovan Savez za kritične lijekove