Sport
IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Dinka Kulić i Ante Brkić najbolji na istoku Slavonije
Objavljeno 31. siječnja, 2015.

VUKOVAR - U organizaciji Saveza športova Vukovarsko-srijemske županije i Vinkovačke televizije u Hrvatskom domu u Vukovaru održana je svečana dodjela nagrada najboljim sportašima Vukovarsko-srijemske županije za 2014. godinu.

Najbolji sportaši i sportski kolektivi birani su u sedam kategorija, a uz to su dodijeljena i dva posebna priznanja za promicanje sporta Vukovarsko-srijemske županije. Prvo su u Hrvatskom domu priznanja primili najperspektivniji sportaši u prošloj godini, a titulu najperspektivnije obranila je Katarina Bataković iz Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar. U toj kategoriji dodijeljena je i posebna plaketa za izniman uspjeh u prošloj godini, a dobila ju je Vlatka Vrdoljak iz Hrvatskog stolnoteniskog kluba Lokomotiva Vinkovci. Za najperspektivnijeg sportaša stiglo je najviše prijedloga, 14, a titulu je ponio Filip Poturović, član Boksačkog kluba Borovo i juniorski reprezentativac Hrvatske. Posebnu plaketu dobili su Tomislav Stojanović, član Rukometnog kluba Spačva-Vinkovci, te Tomislav Špaček iz Gradskog streljačkog društva 1887 Lokomotiva. Najmanje prijedloga stiglo je za izbor najbolje ekipe u protekloj godini, tek tri, a najboljom je proglašena, drugi puta zaredom, ekipa ŽOK Vibrobeton iz Vinkovaca. Posebnu plaketu dobio je Hrvatski stolnoteniski klub Lokomotiva iz Vinkovaca. Za izbor najbolje momčadi stigao je jedan prijedlog više, a epitet najbolje ponio je Rukometni klub Spačva-Vinkovci, član Premijer lige. U kategoriji najbolje sportašice bilo je nominirano šest kandidatkinja, a za najbolju je izabrana Dinka Kulić, članica Ženskog odbojkaškog kluba Vibrobeton. Najbolji sportaš Županije je pak velemajstor Ante Brkić, član Šahovskog kluba Vinkovci. Posebnu plaketu dobio je Harald Brandt, član Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar. Najboljim sportašem s invaliditetom proglašen je Vitomir Garvanovi, član Streljačkog društva osoba s invaliditetom "Kristinka Matečić" iz Vinkovaca.

Na kraju je dodijeljeno posebno priznanje za promicanje sporta Vukovarsko-srijemske županije, a dobila ga je Izabela Lojna, iz Ženskog nogometnog kluba Osijek. Iako je zaštitni znak osječkih nogometašica, Lojna je iz Otoka, gdje je počela karijeru. A. Grgić

Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike