Novosti
IZ PROGRAMA “KONKURENTNOST I KOHEZIJA”

Poduzetnicima 1,2 milijarde
kuna potpora za proizvodnju
Objavljeno 30. prosinca, 2014.
Novac je namijenjen srednjim i malim poduzetnicima za gradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu

Vezani članci

GRČIĆ O NOVCU IZ FONDOVA EU

Hrvatska s EU ove godine u plusu 32 milijuna eura

Čak 1,2 milijarde kuna nepovratnih potpora iz programa Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” na raspolaganju je poduzetnicima u 2015. godini. Novac je namijenjen srednjim i malim poduzetnicima za gradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu, a program su jučer predstavili ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

- Nepovratna sredstva dodjeljivat će se preko trajno otvorenih poziva na dostavu projektnih prijava odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od gotovo 1,2 milijarde kuna. To je najveći iznos potpora koje su do sada bile dostupne malim i srednjim poduzetnicima - rekao je Maras.

On očekuje kako će svih 147 milijuna eura poticaja biti dodijeljeno već u 2015. i da će interes poduzetnika za privlačenje tog novca biti velik, kao što je bio i u prethodnom pozivu kada je dodijeljeno 250 milijuna kuna.

Poduzetnici će moći dobiti potpore od minimalno 500.000 kuna za opremanje do maksimalnih 15 milijuna kuna za gradnju proizvodnih pogona. Javni poziv za ovaj program potpora za poduzetnike planiran je u prvom kvartalu 2015. godine.

Poduzetnike nagodinu očekuje i oko 350 milijuna eura potpora za turizam, poduzetničku infrastrukturu, informatizaciju te povećanje kvalitete proizvoda. Nepovratna sredstva dodjeljuju se u svrhu podizanja konkurentnosti, i to kroz investicije u nove i postojeće proizvodne kapacitete, ulaganja u suvremenu proizvodnu opremu, tehnologiju i nove proizvode, diversifikaciju i širenje poslovne djelatnosti.

- EU fondovi velika su šansa za oporavak hrvatskog gospodarstva i poboljšanje uvjeta života građana - kazao je Branko Grčić.(D.Pav.)

Poduzetnici će moći dobiti potpore od 500.000 do 15 milijuna kuna

Možda ste propustili...

VAŽNO JE PROPISNO IH ODLAGATI

Baterije sve češći uzrok požara

PORUČILI DA ĆE SE BORITI ZA INTERESE HRVATSKOG NARODA

SDP predstavio listu za Europski parlament