Kultura
GOSTOVANJE DRAME OSJEČKOG HNK-A

“Navještenje” rasplakalo dio vinkovačke publike
Objavljeno 19. prosinca, 2014.

VINKOVCI - Kako je vrijeme došašća i kako se sve što je lijepo događa u prosincu, mjesecu darivanja i mjesecu iščekivanja najljepšeg blagdana Božića, u vinkovačkom kazalištu “Joza Ivakić” potrudili su se da doček Božića bude u najljepšem ozračju te su u svoj program za prosinac uvrstili duhovnu dramu “Navještenje” Paula Claudela, osječkog HNK-a, u režiji Branke Cvitković.

U vinkovačkom kazalištu svi su s pažnjom pratili svaki djelić predstave do te mjere da, kako je predstava išla kraju, mogle su se zamijetiti suze kod nekih djevojaka, koliko se publika suživjela s glumcima i samom radnjom predstave koja je oduševila posjetitelje vinkovačkog kazališta. Djevojku Violaine Vercors u predstavi je igrala Jelena Perčin, koja nije skrivala emocije nakon odigrane predstave u Vinkovcima.

“Na početku želim reći da mi je jako žao što je bilo tako malo gledatelja, ali smo mi nekako zadovoljni, lijepo nam je sve teklo i čak nam je odgovaralo što je manja pozornica, te smo dobili intimniji prostor, što odgovara predstavi. Sviđa mi se uloga Violaine, ovaj tekst je nešto drugačiji i nije nekako uobičajan u današnje vrijeme, ali mi je zato drago da smo ga radili, i to je jedna lijepa priča. U ovoj duhovnoj drami ima i kršćanske filozofije, tako da mi se uloga jako svidjela. Kad govorimo o porukama ove predstave, mogu reći da ih ima zaista puno, ovo je dosta slojevit tekst, ali za one koji imaju iskustva s vjerom, ja bi rekla da je svakako poruka pouzdanje u Boga. Rekli su mi da je bilo suza za vrijeme predstave, to je samo znak da ih je dotaknulo, to nam je važno, da smo uspjeli dočarati predstavu na najbolji način”, istaknula je Jelena.

Predstava ''Navještenje'' odigrana je u sklopu bogatog programa ''Adventa u Vinkovcima'' i zasigurno će ostati dugo u sjećanju svih posjetitelja, koji su na kraju dugotrajnim pljeskom zahvalili glumcima za odličnu izvedbu.

Uz Jelenu Perčin u predstavi sudjeluju Vladimir Tintor, Tatjana Bertok Zupković, Davor Panić, Maja Lučić, Vjekoslav Janković, Mario Rade i Aljoša Čepl te članovi zbora. M.Kokaj

Možda ste propustili...

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

Najčitanije iz rubrike