Novosti
KANDIDATI POČELI PRIKUPLJANJE POTPISA

TIH pozvao na poštenu
i transparentnu kampanju
Objavljeno 25. studenog, 2014.

Predsjednički kandidaturi jučer su počeli prikupljanje najmanje deset tisuća potpisa građana, koliko im je potrebno da bi im Državno izborno povjerenstvo proglasilo kandidaturu pravovaljanom. Prikupljanje potpisa traje do 6. prosinca. Transparency International Hrvatska zatražio je jučer od budućih kandidata da kampanju vode transparentno i pošteno, dosljedno poštujući Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe.

Kolinda Grabar Kitarović jučer jeobjavila kako oko 3000 volontera na oko 600 mjesta u Hrvatskoj prikuplja potpise za njezinu kandidaturu. Najavila je da će voditi pozitivnu kampanju kojoj će u središtu biti gospodarska pitanja, a svog glavnog protukandidata ocijenila je čovjekom bez vizije i programa.

Ivo Josipović jučer je u društvu premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića obišao štand za prikupljanje potpisa na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Milan Kujundžić je, pak, izjavio kako jedino on može pobijediti Ivu Josipovića. Prigovorio je što se pri prikupljanju potpisa podrške kandidatu traži broj osobne iskaznice, jer se dosad tražilo upisivanje JMBG-a ili OIB-a. Istaknuo je kako je prvog dana skupljanja potpisa podrške njegovoj kandidaturi samo u Zagrebu u prva tri sata prikupljeno više od 3000 potpisa.(E.S./D.Pav.)