Novosti
S DIJELOM BIVŠIH ČLANOVA

Ruža Tomašić preuzima novu, Hrvatsku konzervativnu stranku
Objavljeno 23. studenog, 2014.

Vezani članci

NASTAVLJENO OSIPANJE ČLANSTVA

I vodstvo osječkog HSP-a AS je napustilo stranku

Nagađanja oko sudbine i daljih poteza donedavnih članova Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, koji su slijedili svoju lidericu Ružu Tomašić u napuštanju svojih funkcija i same stranke, pokazala su se točnima. Dio tih pravaša okupio se i osnovao novu političku opciju koju su nazvali Hrvatska konzervativna stranka (HKS). Na čelu nove stranke, koja će se očito pridružiti već širokom popisu od čak 140 stranaka u Hrvatskoj, navodno se formalno nalazi Mihovil Stanišić, dok je za tajnika izabran Denis Bevanda, jedan od bliskih suradnika Ruže Tomašić.

Ruža Tomašić tijekom vikenda nije odgovarala na pozive i poruke. Jednom dnevnom listu pak potvrdila je kako nije bila na osnivačkoj skupštini, ali je upućena kako njezini bivši kolege osnivaju novu stranku čiji je cilj zauzeti značajnu poziciju na političkoj desnici. U nedavnom intervjuu Glasu Slavonije naglasila je kako će do Nove godine biti samo zastupnica u Europskom parlamentu, a onda će vidjeti. Očekuje se da bi u HKS mogli ući i donedavni članovi HSP-a AS iz Osječko-baranjske županije na čelu sa županijskim liderom Ivanom Zadravecom, koji nam je potvrdio da je bio na osnivačkoj sjednici.T.Levak

PERO ĆORIĆ

tajnik HSP-a AS

Ne brine nas nova stranka

Pero Ćorić, donedavni bliski suradnik Ruže Tomašić i tajnik HSP-a AS, uvjeren je da će bivša HSP-ovka stati na čelo nove stranke. "Već ranije mi smo upozoravali da je Ruža Tomašić, koja se samovoljno u Europskom parlamentu učlanila u grupaciju ECR, potpala pod jaki utjecaj engleskih konzervativaca. Ovo je samo dokaz i nastavak toga. Nova stranka jest osnovana, a ti ljudi to ne bi napravili bez Ruže. Ona će sigurno preuzeti novu stranku. Ne brine nas nova stranka, u nju se učlanjuju i učlanit će se ionako oni koje smo planirali isključiti iz HSP-a AS", tvrdi Ćorić.