Osijek
INFORMATIČKA SCENA

Osijek domaćin prvog nacionalnog ICT summita
Objavljeno 21. studenog, 2014.

Još jedno priznaje osječkoj informatičkoj sceni, naime Osijek će biti domaćin prvog nacionalnog ICT summita “ICT – ključ razvoja hrvatskog gospodarstva”. Održat će se idućeg tjedna (četvrtak, 27. studenoga), a jučer su ga u gradskoj upravi predstavili u ime organizatora Ministarstva gospodarstva, Vedran Kružić, pomoćnik ministra te u ime domaćina Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika.

- Bit će ovo mjesto izravne suradnje industrije i gospodarske zajednice te informatičko-komunikacijskih tehnologija. Cilj nam je uspostavljanje produktivnog dijaloga - istaknuo je Kružić. Za Hama nije iznenađenje što je domaćin upravo Osijek, kulminacija je to za ovu gospodarsku djelatnost koja se u Osijeku prvotno potiho razvijala, a sada izrasla u jednu od predvodnica novog vala lokalnog gospodarstva.

Osječko okupljanje bit će, reći će zamjenik ministra, i “nulta točka implementacije Industrijske strategije Republike Hrvatske 2014. – 2020.”, dokumenta kojim Vlada planira novi dugoročni razvoj zemlje. Informatički sektor jedan je od stupova nositelja toga razvoja.

Organizatori ističu kako je summit bez kotizacije, što bi dodatno trebao biti poticaj za dobru posjećenost ovog jednodnevnog događanja. Informacija više može se pronaći na mrežnoj stranici www.digitalnahrvatska.org.D.Kuštro

Predstavlja se Industrijska strategija

Summit je tehnički gledano podijeljen u dvije faze, u prvom dijelu bit će predstavljena Industrijska strategija, da bi se nastavio cijelim nizom panela u kojima će se ponuditi konkretni odgovori i primjeri prijenosa tehnologije i informatičkih rješenja u poslovne procese. Bit će riječi i o Digitalnom planu za Europu jer je jasno kako je digitalizacija poveznica ekonomskih, političkih i društvenih reformi.

Možda ste propustili...

EDUKATIVNE AKTIVNOSTI U OSNOVNOJ ŠKOLI ERNESTINOVO

Kako se ponašati u prometu i izbjeći prometne nesreće

ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI

Radionice za učenike u Čepinu

Najčitanije iz rubrike