Kultura
BOOK ART INTERNATIONAL

Hrvatska lijepa knjiga
Objavljeno 19. studenog, 2014.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove je godine organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga, koji raspisuje na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst, a radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati u sklopu Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se priređuje u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu. Riječ je o natječaju i izložbi kreacija likovnih urednika, dizajnera te tiskarskog umijeća.

Poziv je upućen hrvatskim nakladnicima da do 1. prosinca pošalju knjige na adresu NSK, Hrvatske bratske zajednice 4, 10000 Zagreb, s naznakom Hrvatska lijepa knjiga. Prijaviti se mogu knjige objavljene tijekom 2014. Ocjenjivački će sud u prosincu odabrati najljepše.

Kategorije u kojima se knjige mogu prijaviti su: književnost, znanost, monografije o umjetnosti i umjetnicima i fotomonografije, knjige za djecu i mladež, školske knjige, bibliofilska i reprint izdanja te katalozi. Odabrane knjige nakon Sajma u Frankfurtu postaju dio fonda German Book and Type Museum, koji je dio Njemačke nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek). (N.Vek.)

Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike