Novosti
PRAVNI FAKULTET U OSIJEKU IMA NOVOG ČELNIKA

Novi dekan Prava je Boris Bakota
Objavljeno 24. listopada, 2014.
Bakota je profesor na kolegiju Upravna znanost i tajnik HILS-a

Vezani članci

RASPLET NA OSJEČKOM PRAVNOM FAKULTETU

Bojanić u petak odstupa s mjesta dekana Prava

Pravni fakultet u Osijeku od jučer ima novog dekana. Naime, 30-ak članova Fakultetskog vijeća jednoglasno je za novoga vršitelja dužnosti dekana izabrao izv. prof. dr. sc. Borisa Bakotu, 41-godišnjeg profesora na kolegiju Upravna znanost, inače tajnika Hrvatskog instituta za lokalnu samoupravu.

On je u vođenju fakulteta zamijenio dosadašnjeg dekana Igora Bojanića koji je jučer, nakon što su mu članovi Vijeća ovoga tjedna izglasali nepovjerenje omjerom glasova 19:15, sam podnio zahtjev i dobio razrješenje s te funkcije. Podsjetimo, glasovanje o povjerenju Bojaniću inicirano je zbog činjenice da taj fakultet zbog afere kupovanja ispita u kojoj je i njegovo ime, višekratno posjećuje Uskok. Afera “Indeks” na osječkom je Pravnom fakultetu otkrivena u srpnju prošle godine, a Uskok je prvi put optužnicu podigao u prosincu. Nakon što je početkom rujna ove godine povukao optužnicu, nova je podignuta 26. rujna. Od 17 optuženih sedam ih je priznalo krivnju i nagodilo se s Uskokom. Među preostalih 10 su i četiri profesora. Bojanića je dio kolega već duže vrijeme prozivao i tražio njegovo odstupanje, što je on dosad odbijao, inzistirajući na tome da nitko nije kriv do pravomoćne presude. Jučer se pak nije javio na naše pozive, a prije nekoliko dana novinarima je rekao tek kako je "sve što je imao za reći, rekao na sjednici Fakultetskog vijeća". "Drago mi je što je ova priča, koja je prilično pritiskala cijeli fakultet i sve nas zaposlenike, konačno završena na zadovoljstvo svih. Kolega Bakota dobio je jednoglasnu potporu i to je jako važno", izjavio je Mato Palić, docent na Katedri ustavnih i političkih znanosti i član Fakultetskog vijeća, koji je nedavno i sam pokrenuo inicijativu za smjenom Bojanića. Novi v. d. dekan u tom obliku može ostati godinu dana, a u tom roku mora se raspisati natječaj za novog dekana na puni mandat od četiri godine.

Tomislav LEVAK
Bakota: Drago mi je da sam izabran jednoglasno

Novi lider Pravnog fakulteta jučer je bio prilično samozatajan. "Nemam što puno komentirati. Ova funkcija je privremena, a vidjet ćemo što će biti dalje. Jako sam zadovoljan što sam izabran jednoglasno jer je važno da u cijeloj ovoj situaciji dobijem takvu potporu", rekao je Bakota.

Možda ste propustili...

KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE U FOKUSU”

O izazovima u obrazovanju

KANDIDATURA ZA EUROPSKE IZBORE

Plenković nositelj liste HDZ-a