Novosti
POVRATAK NEKADAŠNJE VISOKOPOZICIONIRANE SDP-OVKE U POLITIKU

Željka Antunović u Josipovićevu stožeru
Objavljeno 23. listopada, 2014.

Željka Antunović, nekadašnja visokopozicionirana SDP-ovka koju je aktualni predsjednik SDP-a i hrvatske Vlade marginalizirao, potvrdila je da je angažirana u izbornom stožeru Ive Josipovića za predsjedničke izbore gdje će voditi operativne poslove. Tako je izborni stožer Ive Josipovića pojačan za još jedno zvučno ime uz Tamaru Obradović Mazal, šeficu stožera i Mladenku Šarić, glasnogovornicu kampanje. Što je točno u opisu posla voditeljice operativnih poslova u izbornom stožeru, Antunović nije željela podrobnije elaborirati. No kratko je objasnila tportalu zašto se pridružila izbornom stožeru aktualnog predsjednika.

“Zato što vjerujem u Ivu Josipovića i podržavam ga i smatram da u turbulentnoj situaciji u Hrvatskoj trebamo čovjeka poput njega, koji nije sklon konfliktima, nego dijalogu i zagovara pravednije društvo”, kazala je Antunović. Naglasila je da angažman u kampanji Ive Josipovića nikako nije njezin povratak u politiku i u slučaju pobjede Ive Josipovića na izborima, ne planira zasjesti na neku funkciju na Pantovčaku.

Angažmanom Željke Antunović koju je u političku mirovinu spremio upravo Zoran Milanović očito je da se Ivo Josipović želi distancirati od premijera i SDP-a koji u javnosti trenutačno imaju izrazito negativnu percepciju. (V.T.)

Karijera koju je “ugasio” Milanović

Željka Antunović u SDP-u je od 1996. Bila je i vijećnica u skupštini Grada Zagreba i saborska zastupnica. Nakon dolaska SDP-a na vlast postala je potpredsjednica Vlade i jedina je žena koja je bila ministrica obrane te je bila bliska suradnica Ivice Račana. Tijesno je za samo 53 glasa izgubila stranačke izbore za šefa SDP-a od Zorana Milanovića. Zbog neslaganja s Milanovićevom politikom, a posebice “narušenim zajedništvom unutar stranke”, 15. ožujka 2008. podnijela je ostavku. Njezin definitivan politički pad uslijedio je nakon što je izgubila izbore za predsjednika zagrebačkog SDP-a od Davora Bernardića koji je imao svesrdnu pomoć Milanovićevih suradnika. Tada je izjavila i da su ona i predsjednik SDP-a “dva svijeta”.

Možda ste propustili...

JEDNO OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH LICA HRVATSKE TELEVIZIJE

Preminuo novinar Damir Matković