Ekonomija
SINDIKAT : ILI PLAĆA SVAKI MJESECI ILI STEČAJ

Radnicima OLT-a (ipak) isplaćene plaće za svibanj
Objavljeno 21. listopada, 2014.

Na tekuće račune radnika osječkog OLT-a, nakon što su oni ozbiljno zaprijetili pokretanjem stečaja kompanije pred Trgovačkim sudom u Osijeku, u petak su, nakon ponovnog kašnjenja, konačno doznačene plaće zarađene za svibanj ove godine.

- Zbog isplate plaća zadovoljni smo samo kratkoročno te i dalje ostajemo pri našem zahtjevu da se do kraja ovog mjeseca isplate i plaće za lipanj te na taj način se ispuni ranije prihvaćeni dogovor s Upravom i vlasnicima tvrtke da se održi dinamika isplate jedne plaće svakog mjeseca - rekao nam je jučer Damir Cicvarić, glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u OLT-u.

U suprotnom, dodaje on, aktivirat će se postupak otvaranja stečajnog postupka, za što su već prikupljene suglasnosti zaposlenika. Naime, prema njegovim riječima, radnici su sada iscrpili strpljenje pa su na stajalištu da se na postojeći način više ne može egzistirati te su odlučni za radikalne mjere - nastavak poslovanja uz redovitu isplatu plaća ili - stečaj. Sve to uz jasno očitovanje Uprave i vlasnika tvrtke - kada će i na koji način biti isplaćene i zaostale plaće za srpanj, kolovoz i rujan ove godine.

A hoće li i lipanjska plaća biti isplaćena do kraja ovog mjeseca, Ante Ćerluka, predsjednik Uprave OLT-a, nije nam sa sigurnosti mogao reći osim da se “na tome radi i čim se steknu uvjeti za to, odnosno iz poslovanja osiguraju potrebna sredstva, to će biti i u činjeno”. N.Vukadinović

Ante Ćerluka

predsjednik Uprave OLT-a

Poslovanje se već duže vrijeme odvija “u leru”

Zbog teškog stanja u hrvatskom agraru i nedovoljnih narudžbi za kupnju poljodjelske mehanizacije čitavo poslovanje OLT-a se već duže vrijeme odvija “u leru”. Intenzivno se radi na ugovaranju bankarskog kredita predviđenim planom predstečajne nagodbe, a kojim bi bilo obuhvaćeno i podmirenje potraživanja radnika za neisplaćene plaće.

Možda ste propustili...

HRVOJE STOJIĆ, ANALITIČAR HUP-A

Lijekovi će morati blago poskupjeti

Najčitanije iz rubrike