Osijek
VINOTEKA TEUTOBURGIUM U DALJU

Erdutski vinari proslavili kraj berbe
Objavljeno 17. listopada, 2014.

Mali vinari i vinogradari u suradnji s vinotekom Teutoburgium Dalj, skromnom svečanošću - čašćenjem u vinogradima, ali i druženjem u vinoteci, označili su kraj berbe u Erdutu.

- Iako je ova godina za većinu vinara i vinogradara bila iznimno teška, a urod znatno slabije kvalitete i smanjenog prinosa, vina u Erdutu ipak neće nedostajati. Trebalo je uložiti mnogo više rada i truda oko proizvodnje grožđa, a i samo njegovanje vina od berbe, muljanja i ostatka aktivnosti proizvodnog procesa zahtijeva mnogo više pažnje nego kad je godina 'dobra' za vino. No erdutski se vinari ne žale, navikli su na težak i uporan rad u vinogradu - kaže Barbara Nikolašević iz te daljske vinoteke.

Vinoteka Teutoburgium u suradnji sa svojim vinarima ulaže veliki trud u promociju Erdutskog vinogorja i vinskih cesta, kao jedne od ljepših turističkih destinacija u Slavoniji.

- Vina su samo dio naše turističke priče i promocije atraktivne destinacije kontinentalne Hrvatske. Općina Erdut obiluje zanimljivim i atraktivnim sadržajima koje treba svakako posjetiti, nadaleko poznatog marijanskog svetišta u Aljmašu, rodne kuće Milutina Milankovića u Dalju, starog grada (kula), najveće drvene bačve koja je u upotrebi na svijetu, u Erdutskim vinogradima te jedne od ljepših šetnica, odnosno poučne staze u Erdutu. Uz sve te prirodne i povijesne znamenitosti bogata je ponuda i slavonskih specijaliteta i naravno vina za sve vinoljupce. U Erdutskom vinogorju možete pronaći devet registriranih vinara koji s ljubavlju pripremaju svoja vina. Svaki vinar ima u svom vinu svoj prepoznatljivi potpis, te ako se odlučite doći, morate ih obići sve, svaki od njih je poseban i drukčiji - kaže Barbara Nikolašević.

Darko PEJIĆ

Iako je ova godina za većinu vinogradara bila iznimno teška, vina neće nedostajati

Najčitanije iz rubrike