Novosti
INICIJATIVA “NE DAMO NAŠE AUTOCESTE”

U četiri dana prikupljeno
više od 160 tisuća potpisa
Objavljeno 15. listopada, 2014.

Vezani članci

IZ HNS-A PORUČUJU DA TREBA POŠTOVATI VOLJU GRAĐANA

Pusić: Ako su građani protiv koncesije na autoceste - to treba respektirati

Inicijativa “Ne damo naše autoceste” objavila je jučer kako je u prva četiri dana prikupila više od 160 tisuća potpisa građana protiv monetizacije autocesta. Teodor Celakoski iz Inicijative zadovoljan je dosadašnjim rezultatima akcije i ponovno poziva građane da ih podrže.

Mijat Stanić, šef cestarskog sindikata, na upit o alternativi koncesiji, rekao je kako se dug Hrvatskih autocesta može riješiti obveznicama ili reprogramom.

- Želimo da svaka kuna zarađena od cestarine ide u vraćanje duga HAC-a i Autoceste Rijeka - Zagreb, a višak u proračun i mirovinskim fondovima, te u dobit građanima putem obveznica - kaže Stanić.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić na tu je Stanićevu ideju rekao kako bi trošak reprograma duga HAC-a bio osam milijardi eura.

Premijer Zoran Milanović preksinoć je za RTL rekao kako zna da je reakcija građana na monetizaciju negativna, ali on mora pokušati ljude uvjeriti da je to dobro za Hrvatsku.

- Monetizacija autocesta ne znači njihovu rasprodaju, nego je riječ o racionalnom potezu kreditnog rasterećenja - rekao je Milanović. (D.Pav.)

Najčitanije iz rubrike