Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA ZAKLJUČUJU PRVU ČETVRTINU PRVENSTVA

Riješiti se koprivničkog kompleksa
Objavljeno 20. rujna, 2014.
Znam da nismo dugo tamo pobijedili, ali tradicije su tu da se ruše i ne bismo se trebali time opterećivati, kaže Mišić

Nedjeljnim gostovanjem kod Slaven Belupa nogometaši Osijeka zaokružit će prvu četvrtinu prvenstva. Porazom od Rijeke prekinuta je serija od tri utakmice u kojoj su se osvajali bodovi (sedam), a dvoboj u Koprivnici lijepa je prilika da bijelo-plavi započnu novi uspješni niz.

Ovoga su tjedna Gradski vrt zadesili novi zdravstveni problemi oko igračkog kadra, no situacija se ipak nešto popravila pa će trener Tomislav Rukavina imati većinu momčadi na raspolaganju.

- Mešanović srećom nije teže ozlijeđen i konkurira za sastav, kao i Bralić, koji je ozdravio. Sigurno neće biti Mikulića, koji je i dalje na antibioticima zbog upale grla te, naravno, još od ranije Matasa. Na udarac u stopalo požalio se Špehar te ćemo vidjeti kako će se razviti situacija s njim. Svi ostali su spremni i to je razlog da mirno dočekujemo utakmicu - izvijestio je Rukavina prvo o zdravstvenom kartonu svoje momčadi. Srećom, to ipak neće poremetiti previše slaganje sastava. Iako je i dalje ostao “zakopčan” oko početne jedanaestorice, trener bijelo-plavih ipak je naznačio o kojim novim kombinacijama ozbiljno razmišlja.

- Neki se igrači nameću kroz treninge i možda dobiju priliku da svoju formu pokažu i u utakmici. Imena? Perošević je jedna od kombinacija, Jamak nam puno toga može donijeti u sredini, a vidjet ćemo i kako će Mešanović reagirati, hoće li imati straha od dvoboja zbog ozljede. Imamo još nekih opcija, no ima još vremena do utakmice za konačnu odluku.

Nema dvojbe kako Slaven Belupo u puno težoj situaciji dočekuje ovaj susret. Koprivničani su prikovani za dno tablice te bi novim neuspjehom još više zaostali za ostatkom lige. Osječanima je ovo prilika da bez grča pokažu svoju kvalitetu i osiguraju si mirniji ulazak u sljedeće susrete.

- Naravno da smo svjesni situacije u kojoj se oni nalaze. I njima je, kao i nama, svaka utakmica praktički kvalifikacijska, bez obzira na to gdje i s kim igrate, morate ići na tri boda. To što su zadnji i u laganom zaostatku, nama daje možda komforniju situaciju, jer nemamo taj pritisak, a znamo da ih s bodom ili sva tri ostavljamo iza sebe. Oni su toga svjesni i poduzet će sve da nas dobiju, ali sigurno će imati u podsvijesti to da u slučaju kiksa ostaju u debelom zaostatku - rekao je Rukavina u najavi susreta.

Do sada se bijelo-plavi nisu mogli pohvaliti uspjesima u Koprivnici, no ovo je idealna prilika da se riješe tog kompleksa. Slaže se s time i Josip Mišić, od kojeg se puno očekuje, pogotovo u igri prema naprijed.

- Znam da nismo dosta dugo tamo pobijedili, ali tradicije su tu da se ruše i ne bismo se trebali time opterećivati. Oni su sada zadnji, ali mislim da su osim Dinama i Rijeke sve ostale momčadi podjednake. Nadam se da ćemo odigrati dobro, i bolje nego protiv Rijeke, gdje nismo zaslužili poraz. Očekujem da ćemo mi biti ti koji će imati veći posjed lopte i diktirati igru. Mislim da ćemo imati dosta prilika i nadam se da ćemo što prije postići prvi pogodak, nakon kojeg ćemo moći lakše nastaviti dalje - optimističan je Mišić uoči gostovanja kod “fenjeraša”.

Goran ROGULJIĆ

Slaven Belupo-Osijek

Početak: 16 sati

Kardum - Lončarić

Purić - Škorić

Grgić - Jonjić

Edson - Novaković

Melnjak - B. Barišić

Paracki - Kurtović

Brlek - Šorša

Ozobić - Mišić

Cesarec - Jamak

Delić - Baraban

Mirić - J. Barišić

Stadion: Gradski stadion Koprivnica

Kapacitet: 5.000 gledatelja

Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike