Novosti
PRAVNI FAKULTET U OSIJEKU

Docent Palić pokreće inicijativu za smjenu dekana Bojanića
Objavljeno 16. rujna, 2014.

Na kraju jučerašnje sjednice Fakultetskog vijeća Pravnog fakulteta u Osijeku, dr. sc. Mato Palić, docent na Katedri ustavnih i političkih znanosti i član toga vijeća, obavijestio je nazočne kako pokreće inicijativu za smjenom dr. sc. Igora Bojanića, dekana Pravnog fakulteta.

Da bi ta inicijativa bila prihvaćena i krenula dalje u postupak potrebno je, prema Statutu fakulteta, prikupiti 14 potpisa članova Vijeća (trećina od ukupno 42). U tom je smislu Palić svima njima uputio i e-mail te popratni dopis u kojemu to obrazlaže te ih poziva da inicijativu podrže. Kako nam je rekao, na sjednici Vijeća istaknuo je kako je razlog pokretanja inicijative činjenica da Pravni fakultet u Osijeku zbog afere kupovanja ispita višekratno posjećuje Uskok. “Smatram da je dekan svojim ponašanjem grubo narušio ugled dužnosti koju obavlja. Iako optužnica nije potvrđena, to je za mene nesporno. To je u Statutu razlog za pokretanje postupka opoziva”, kaže Palić. Prema njegovim riječima, ako se skupi dovoljan broj potpisa, automatski se u zakonskom roku saziva izvanredna izborna sjednica Vijeća. Bojanić jučer nije želio komentirati ovu Palićevu inicijativu.

Kako neslužbeno doznajemo, u sklopu istrage navodno su još dva asistenta s Pravnog fakulteta proteklih dana bila na obavijesnim razgovorima.I.Bošnjak