Novosti
UPOZORAVAJU NA NIZ PROBLEMA

Udruga Život traži susret s premijerom
Objavljeno 11. rujna, 2014.

Zbog niza problema koji zadiru u djelovanje više ministarstava, a od velike su važnosti za osobe koje žive na selu i od poljoprivrede, predstavnici udruge Život zatražili su prijam kod premijera Zorana Milanovića.

Jedan od gorućih problema zbog kojih se obraćaju premijeru jest, kako navode, rješavanje problema radno nesposobnog poljoprivrednog stanovništva i poljoprivrednog stanovništva starijeg od 65 godina koje se i nakon tog razdoblja nalazi u obvezama mirovinskog i socijalnog davanja. To je, smatraju u udruzi, suprotno Zakonu o radu i Općoj deklaraciji o ljudskim pravima. Udruga Život zauzima se i za otpis dijela HBOR-ovih kredita za mljekare, i to zbog sustava koji nije osigurao održivu proizvodnju. Traže da se PDV za poljoprivredne proizvode zadrži u cijeni proizvoda te smanji na repromaterijal kao što je to u većini članica EU.

- Tražimo i isplatu izravnih plaćanja u iznosu od 58,36 posto za 2014. godinu u prvoj polovini listopada, ali ne kasnije od 10. prosinca 2014., a preostali iznos od 41,64 posto najkasnije do 31. ožujka 2015. - navode iz udruge Život.(Z.R.)

Možda ste propustili...

IDEJU PODRŽAVAJU RIJEKE PRAVDE, MOŽEMO, IDS...

Za antikorupcijsku većinu 57 zastupnika

52 POSTO OBRAĐENIH BIRAČKIH MJESTA

HDZ osvaja 63, Rijeke pravde 42 mandata