Sport
OSJEČKI DŽUDO KLUBOVI NA TURNIRU U MAĐARSKOJ

Od seniora Josipa prva, Dubravko viceprvak, Branimir brončani
Objavljeno 2. rujna, 2014.

OSIJEK – U mađarskom Siklosu održan je 13. međunarodni “Tenkes Cup” koji je okupio oko 350 džudaš(ic)a iz Bugarske, Hrvatske, Rumunjske, Srbije i, dakako, Mađarske. Među njima nastupilo je i 16 članova osječke Mladosti i 11 natjecatelj(ic)a JK Osijek.

Subotnji program objedinio je borbe u seniorskoj, kadetskoj, i mlađekadetskoj konkurenciji, dok su se dan kasnije natjecali dječaci i djevojčice uzrasta do devet (2006.), 11 i 13 godina. U seniorskoj konkurenciji, naslov prvakinje osvojila je Josipa Sabo, članica JK Osijek, u kategoriji do 57 kg, viceprvak postao je Dubravko Krćek, džudaš Mladosti u kategoriji do 81 kg u kojoj je njegov klupski kolega Branimir Kunčak zauzeo treće mjesto i osvojio broncu.

U kadetskom uzrastu, Dominik Matijević (JK Osijek) zauzeo je drugo mjesto do 46 kg, dok su “mladostaši” Hrvoje Kunčak i Ivan Zavišić bili drugi, odnosno treći u skupini natjecatelja do 73 kg. U tom uzrastu, Filip Đaković (Mladost) plasirao se na peto mjesto do 81 kg. Po srebro i broncu u mlađekadetskoj konkurenciji donijeli su iz Siklosa članovi oba osječka kluba. Tako je Dario Zavišić bio drugi, a Matej Mlinarević (oba Mladost) treći u kategoriji do 66 kg, odnosno Toni Čelan postao je viceprvak (-50), a Dorotea Šimunek trećeplasirana (+63) u tom uzrastu. Bez medalje od mlađih kadet(kinj)a ostali su Ian Česko (JK Osijek) peti u skupini do 55 kg, te petoplasirani mladostaši Sven Pelin (-40) i Dominik Herceg (-66), dok su Timonu Periću, Filipu Baliću i Martinu Gašparu pripa(da)la sedma mjesta u njihovim težinskim skupinama.

Tijekom nedjeljnog dijela natjecanja kad su na tatamije izlazili dječaci i djevojčice, u prvakinju se, od osječkih judaš(ic)a, prometnula Tisa Česko ('04/05) nadmašivši sve suparnice u kategoriji do 40 kg. Članovi istog kluba (JK Osijek) brat i sestra Luka (-33) i Nika Katić (-45) osvojili su srebrne medalje, isto kao i Filip Pušić (Mladost), viceprvak u kategoriji +55 kg. Brončanom se medaljom može podičiti Gabriel Nikšić, posve mladi član JK Osijek, u skupini do 33 kg, dok se tercet “mladostaša” vratio kući bez odličja: četvrtoplasirana Paulina Pušić (-40), Lucija Lošić bila je peta (-24), a Borna Ljubičić sedmi u težinskoj skupini do 30 kg. Sveukupno, članovi JK Osijek osvojili su na “Tenkes Cupu” osam medalja (2,4,2), a judaši(ce) Mladosti sedam, od čega tri srebrne i četiri brončane. Judo klub Osijek u Siklosu je predvodio trener Damir Matijević, subotnji dio ekspedicije mladostaša Željko Damjanić i Zoran Malečić, dok su Blaženko Krček i Jelena Vuković Gotal skrbili o najmlađim članovima Mladosti. D. Kerže

U Siklosu je nastupilo 16 članova osječke Mladosti i 11 natjecatelj(ic)a Judo kluba Osijek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike