Novosti
ŽELE PREDUHITRITI SKUPLJANJE POTPISA

HDSSB će tražiti izmjenu izbornog zakona bez skupog referenduma
Objavljeno 30. kolovoza, 2014.

Vezani članci

REFERENDUMSKA INICIJATIVA U IME OBITELJI

“Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”

Klub zastupnika HDSSB-a u Hrvatskom saboru iskoristit će svoju poslovničku mogućnost da već 17. rujna, za kada je najavljena prva sjednica Sabora, predloži izmjene izbornih zakona. Naime, cilj je te inicijative preduhitriti skupljanje potpisa za referendum koji je najavila Građanska inicijativa U ime obitelji, odnosno kako bi se uštedio novac koji bi se potrošio na raspisivanje još jednog referenduma, a riječ je o uštedi od nekoliko milijuna kuna.

- Podržavamo ovu inicijativu, ali smatramo da nema potrebe provoditi još jedan skupi referendum kada postoji mehanizam da zastupnici u Saboru to izglasaju bez referenduma. Stoga ćemo od Sabora zatražiti da ovaj prijedlog uđe u hitnu proceduru, te da već sljedeći izbori budu provedeni prema ovim demokratskim pravilima - najavio je saborski zastupnik HDSSB-a Josip Salapić.

U HDSSB-u su naglasili kako ova incijativa zapravo znači promjenu izbornog zakona u smislu da se zastupnici biraju isključivo na osnovi preferencijalnih glasova.

- Također je nužno izborni prag spustiti ispod pet posto i zabraniti predizborne koalicije. Na taj način onemogućio bi se stranački inženjering, a da sadašnji način rada Sabora nije po volji građana dokazuje i činjenica da su ankete pokazale kako je rad Sabora ocijenjen nižom ocjenom od rada Vlade RH - naglasio je Dragan Vulin iz HDSSB-a.N.Z.Eberhard.

HDSS smatra da treba izborni prag spustiti ispod pet posto i zabraniti predizborne koalicije

Možda ste propustili...

LOŠIJA POTRAŽNJA ZA USLUGAMA

Pogoršana očekivanja u hrvatskom gospodarstvu

POLOŽEN VIJENAC U SPOMEN NA SVE ŽRTVE RADNIČKE BORBE, POGINULE RADNIKE I HRVATSKE BRANITELJE

Sindikati: Od nove vlasti zahtijevamo dijalog o položaju radnika

DUGUJU 3,88 MILIJARDI EURA

U blokadi je 211 tisuća građana

Najčitanije iz rubrike