Regija
SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA ŽUPANJE

Rezultati ostvareni u ovim teškim vremenima jamstvo su prosperiteta
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.

U nazočnosti brojnih uglednika, predstavnika javnog, kulturnog, vjerskog i političkog života, gostiju iz susjedne BiH i Poljske održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Županje. Govoreći o učinjenom u proteklih godinu dana, gradonačelnik Davor Miličević istaknuo je kako su, unatoč krizi, osigurana ulaganja u komunalnu infrastrukturu i održivo gospodarenje otpadom u vrijednosti većoj od 26 milijuna kuna, što ukazuje na pravi put k boljoj budućnosti. Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić poručio je da ga ohrabruju takvi rezultati koji u teškoj gospodarskoj situaciji imaju još veći značaj. Zahvalio je Županjcima što su u najtežim trenucima dali sebe i svoj grad obranili od poplava. Zahvalio je i vojsci, policiji, Crvenom križu, zdravstvenim ustanovama i svima onima koji su pomogli da posljedice katastrofe ne budu još teže. Izrazio je žaljenje što država konstantno zaboravlja i zapostavlja Vukovarsko-srijemsku županiju i njezine strateške projekte. Upozorio je na nužnost decentralizacije kako bi lokalne sredine mogle same odlučivati o svom razvoju. Potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak prisjetio se branitelja koji su stali u obranu Hrvatske i koji su položili život.

– Nije bilo lako u Domovinskom ratu i 1300 dana opće opasnosti. Nije bilo lako ni kada je urušeno gospodarstvo, kada je Županju pogodio val stečajeva. Nije bilo lako ni nedavno kada je bila izložena prijetnji nabujale Save, ali solidarnost Županjaca i ljudi koji su ovdje došli iz cijele Hrvatske pokazali su snagu zajedništva - kazao je Čuljak.

Čestitke su uputili i dogradonačelnik Wilamowice iz Poljske i župnik Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, vlč. Ivan Varoščić.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA “SIGURNO U PROMETU 2024.”

Kako voze bicikl i što znaju o prometu pokazalo 40 đaka

ORAHOVAČKA LOVAČKA UDRUGA ‘’VEPAR’’ NAPOKON IMA SVOJ DOM

U lovačkom domu žele urediti šest soba s 12 do 15 ležaja za inozemne lovce

Najčitanije iz rubrike