Novosti
U TJEDAN DANA

Pobjeglo troje zatvorenika
Objavljeno 24. kolovoza, 2014.

Iz zatvora u Hrvatskoj u tjedan je dana pobjeglo troje zatvorenika - jedan iz zatvora u Puli, jedan iz Zadra, a iz Kaznionice u Požegi pobjegla je maloljetnica. Ona je pronađena dan poslije u Vinkovcima. Zatvorenik iz pulskog zatvora Bojan Dragičević lani je na sličan način pobjegao iz kaznionice u Lepoglavi, no tada je ubrzo uhićen. Dragičević je u Lepoglavi služio četiri i pol godine zatvora zbog sudjelovanja u dvije oružane pljačke Splitske banke u Šibeniku 2005. godine. To mu je bio već treći bijeg, jer je dotada već dva puta bježao iz zatvora u Srbiji i BiH, a navodno je više zemalja za njim raspisalo tjeralice. Kako piše Novi list, iako je u pitanju okorjeli kriminalac sklon bjegovima, u zatvoru u Puli ostavljen je pod paskom dvaju pripravnika za pravosudne policajce te pravosudne policajke, koja je bila na zatvorskoj porti.

U Zadru je u četvrtak oko 2 sata u noći nestao 22-godišnji Ivan Makijenko, kojeg je dan prije na pregled u Opću bolnicu Zadar otpratio samo jedan pravosudni policajac.

Kako je priopćilo Ministarstvo pravosuđa, zbog bijega zatvorenika u Puli upravitelj zatvora je podnio ostavku, a protiv triju pravosudnih policajaca bit će pokrenut stegovni postupak zbog bijega jednoga zatvorenika, a zbog bijega drugog zatvorenika, u Zadru, nema elemenata za stegovni postupak.(R.I.)

Možda ste propustili...