Kultura
AKCIJA KOJA PROMIČE VAŽNOST ČITANJA

Bečanima 100.000 besplatnih knjiga
Objavljeno 25. kolovoza, 2014.

BEČ - U sklopu bečke akcije pod nazivom “Jedan grad. Jedna knjiga”, koja je pokrenuta još 2002. godine u cilju promicanja važnosti čitanja, svi će zainteresirani građani Beča od 24. studenoga u bečkim knjižnicama, knjižarama i školama moći preuzeti svoj besplatan primjerak romana “Zajedno, to je sve” francuske autorice Anne Gavalda. Naklada iznosi 100.000 primjeraka, a pokrovitelj akcije sam je gradonačelnik Beča, dr. Michel Häupl.

Anna Gavalda francuska je književnica mlađe generacije, rođena 1970. godine. Njezina su djela prevedena na 36 jezika i gotovo svuda se nalazi na listi bestselera, a romani “Zajedno, to je sve” i “Volio sam je” vrlo su uspješno i ekranizirani u Francuskoj. Roman “Zajedno, to je sve” govori o susretu, nježnosti, prijateljstvu, svađama i pomirenjima i o svemu ostalom što se događa između četiri osobe koje sasvim slučajno žive pod istim krovom.

Među autorima, čije su knjige u proteklih 12 godina darivane Bečankama i Bečanima, nalaze se i imena kao što su Toni Morrison, Imre Kertész, Johannes Mario Simmel, John Irving, Nick Hornby, Mario Vargas Llosa te Rafik Schami. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

Najčitanije iz rubrike