Mozaik
VRHUNSKA ZABAVA U OPUŠTENOJ ATMOSFERI

Na 15. Pannonian Challenge
stiže višestruki svjetski
BMX prvak Daniel Dhers
Objavljeno 14. kolovoza, 2014.

Izložba fotografija, skate filmovi i opuštena atmosfera uz DJ-a u prostorijama Kazamata uobičajeni su uvod u Pannonian Challenge, a tako je bilo i ove godine, na otvaranju jubilarnog 15. Pannoniana u srijedu.

Publici su predstavljene fotografije Tina Hudolina i jednog od začetnika osječke skate scene Samira Kurtagića te izložba SC Pool uz promociju videa “Barcelona or Burst”, u organizaciji Ropea. U opuštenoj atmosferi organizatori i predstavnici grada još su jednom istaknuli važnost Pannoniana za Osijek u koji za vrijeme festivala dolaze brojni turisti, glazbenici i vrhunski sportaši iz cijele Hrvatske, šire regije, ali i drugih kontinenata. Sve bolja organizacija, produkcija, oprema, sprave u parku i popratni sadržaji jamac su da gosti iz Osijeka nose pozitivna iskustva zbog kojih se svake godine vraćaju.

- Skatepark jedan je od najboljih u Europi, jamči kvalitetne i sadržajne vožnje, jer je atraktivan i zabavan i vozačima i publici. Svake godine dolazi nam sve više vrhunskih vozača, ljudi koji osvajaju natjecanja diljem svijeta, a svakako je najveća zvijezda višestruki svjetski BMX prvak Daniel Dhers - kažu organizatori.

Natjecanja, kao i prateći koncerti, podijeljeni su u tematske dane, a prvi natjecateljski dan - četvrtak (14. kolovoza), rezerviran je za in-line rolere, vozači skateboarda nastupaju u petak, a za subotu je zakazan najatraktivniji dio programa BMX street. Kvalifikacijske vožnje počinju još u prijepodnevnim satima, a najbolji će nastupiti u finalnim vožnjama od 20 sati. Do 22 sata proglasit će se pobjednici i tada počinju koncerti na pozornici neposredno uz skatepark.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 20 kuna za dnevnu kartu za sportski program, ili 50 kuna za sva tri sportska dana. Ulaznice za koncerte stoje 50 kuna dnevno, a za 130 kuna može se kupiti festivalska ulaznica za cijeli sportski i glazbeni program. Također, ove godine organiziran je i kamp koji stoji 280 kuna s festivalskom ulaznicom za Pannonian i ulaznicom za Kopiku ili 200 kuna za kamp i Kopiku. I.Sekol

U ČETVRTAK ROCK, U PETAK HIP HOP

Glazbeni dio festivala održava se uz sami skatepark, a u četvrtak nastupaju Debeli precjednik, Koffin Kats, Repetitor, Gužva u 16-ercu i Roots in session. U petak će na stage Prti Bee Gee & Bvana iz Lagune, Kiša metaka, Kandžija i Gole žene, Fil Tilen i All That Bass. U DJ večeri u subotu za zabavu su zaduženi Chew the fat!, Big Mamma session i međunarodna zvijezda Deekline.

Možda ste propustili...

HRVATSKA IDE U BORBU ZA PLASMAN NA SVJETSKOM PRVENSTVU U ESPORTU

Dva ženska tima na pragu povijesnog uspjeha

Najčitanije iz rubrike